Facebook Messenger va afisa reclame utilizatorilor

Facebook Messenger urmeaza sa devina ceva mai enervant din cursul acestui an, compania Facebook intentionand sa afiseze reclame in aplicatia folosita de sute de milioane de utilizatorilor din lumea intreaga, miscarea fiind una asteptata de catre analistii americani de ceva vreme.

Conform unor informatii furnizate de catre surse din interiorul companiei Facebook, reclamele urmeaza sa fie afisate doar utilizatorilor care intra in contact cu diverse companii care vor cumpara reclame pentru a fi afisate in platforma Messenger, desktop sua mobila.

Pentru ca utilizatorii sa interactioneze cu business-urile este necesar ca ei sa contacteze acel business printr-un link special creat de catre acea companie, iar din acel moment utilizatorii vor vedea reclame in Facebook Messenger fie ca doresc acest lucru sau nu.

Initiativa celor de la Facebook vine pe fondul unei necesitati de a isi creste veniturile, iar afisarea de reclame va fi facuta la inceput numai pentru cei care intra in contact cu anumite companii, insa pe viitor toata lumea va vedea reclame in aplicatie, fara vreo exceptie.

We don’t comment on rumor or speculation. That said, our aim with Messenger is to create a high quality, engaging experience for 800 million people around the world, and that includes ensuring people do not experience unwanted messages of any type.

Adevarul este ca era doar o problema de timp pana cand Messenger avea sa afiseze reclame pentru toata lumea, iar nimeni nu ar trebui sa fie surprins de aceasta decizie a celor de la Facebook din moment ce compania afiseaza si acum reclame pentru toti utilizatorii.