Prima Pagina Find My iPhone O tanara rapita a fost salvata cu ajutorul Find My iPhone

O tanara rapita a fost salvata cu ajutorul Find My iPhone

V-am spus de nenumarate ori cat de util este Find My iPhone pentru a localiza un iPhone pierdut sau furat, chiar daca Apple Maps a inlocuit Google Maps, iar astazi va prezint o infractiune de rapire ce a avut loc in SUA, serviciul Apple dovedindu-se salvator pentru victima.

O tanara a fost rapita de catre fostul sau iubit in statul Pennsylvania si a fost dusa la 150 de mile distanta de casa in masina acestuia inainte de a fi salvata de catre politie dupa ce a fost localizata folosind serviciul Find My iPhone al celor de la Apple.

Inainte de a fi legata de tanar, fata a reusit sa-i trimita mesaje de ajutor mamei, aceasta folosind Find My iPhone pentru a ghida politia din SUA spre parcarea unui McDonald’s in care era parcata masina baiatului, in ea aflandu-se si tanara rapita.

Tanarul intentiona sa paraseasca statul Pennsylvania impreuna cu victima inainte de a fi prins de catre politie, Find My iPhone oferind locatia exacta a iPhone-ului folosit de catre victima in viata de zi cu zi, in lipsa sa, gasirea tinerei putand dura si cateva zile.

The victim’s mother related that she had been receiving text messages from her daughter requesting help. The mother was able to track the victim’s cellphone by utilizing the iCloud [and] Find My iPhone app. The investigation revealed that the suspect had utilized duct tape to bind the victim’s hands, feet and mouth to remove her from East Stroudsburg, Pennsylvania, against her will. The defendant was attempting to leave Pennsylvania with the victim.

Find My iPhone inregistreaza locatia exacta a unui iPhone dupa ce este activat in respectivul terminal, iar cu acces la Apple ID-ul din care este logat terminalul in iCloud, oricine poate descoperi respectiva locatie pentru a salva viata unei persoane, in anumite cazuri.

 • ioan

  Daca nu ai activat datele celulare/wi-fi dupa caz, respectiv serviciul de localizare, mai poti fi gasit?

 • ioan

  …spun asta ca in caz ca pierzi telefonul si nu ai activate datele in cauza.

 • Vladislav

  Nu, evident; totuși Find my iPhone retine ultima localizare înainte de deconectarea Wi-Fi sau 3G/4G dar trebuie sa ai activ serviciul Find my iPhone si serviciile de localizare

 • Nope.

 • bigjohny

  Am patit-o cuIphone-ul sotiei, pe care l-a pierdut intr-o parcare a unui market din Bucuresti
  Am descoperit pierderea dupa cam 2 ore si am localizat telefonul cu ajutorul Find my IPhone
  Era cazut printre niste tufisuri
  Intradevar in Romania nu este asa precisa localizarea, mai exact cat timp l-am cautat (cam 15 min) acum il vedeam pe harta undeva in zona aceea, apoi se schimba tot in zona dar alt loc motiv pentru care am crezut ca l- gasit cineva si se plimba cu el
  Nu era asa, tel statea singurel in tufisuri pana ne-am gandit sa cautat la locul unde parcasem
  Acolo l-am gasit 🙂

 • Srb Srb

  send ping to iphone, sau to mac este usor pt cei care isi pierd aparatura 🙂

 • mywrc

  din ce am probat eu acum ceva timp … dacă telefonul are conexiune 3G sau o alta sursa de internet poți activa din iCloud de pe un PC , localizarea … chiar dacă ea este dezactivată din setările telefonului … faceți proba sa vedeți ca merge 🙃

 • KlaudiNhO

  am descoperit America …