Prima Pagina iPhone Cum rezolvi eroarea 53 care blocheaza iPhone si iPad

Cum rezolvi eroarea 53 care blocheaza iPhone si iPad

V-am vorbit in repetate randuri despre eroarea 53 care blocheaza iPhone si iPad, compania Apple fiind intens criticata din cauza faptului ca a decis sa implementeze in iOS 9 un sistem de securitate care nu este in beneficiul unui numar foarte mare de utilizatori.

Eroarea 53 apare pe terminalele iPhone sau tabletele iPad ale caror Touch ID s-a stricat la un moment dat si a fost reparat intr-un service neautorizat cu piese care proveneau de la alte iDevice-uri sau nu erau originale.

Eroarea 53 afecteaza doar aceste terminale care au actualizat iOS 9 prin intermediul iTunes, cele care au folosit sistemul de Actualizare Software, Software Update, nefiind afectate de problema, in viitor ele neavand cum sa mai fie afectate avand in vedere ca problema a fost rezolvata.

Astfel, acest articol este util doar celor care au terminale iPhone sau tablete iPad blocate cu eroarea 53, procedura de mai jos ajutandu-i sa isi readuca terminalele la viata, ele refuzand sa mai porneasca in momentul de fata din cauza masurii de securitate impuse de catre compania Apple.

Inainte sa incepeti va trebui sa faceti un backup al datelor voastre cu iTunes sau iCloud pentru a preveni pierderea lor.

Cum rezolvi eroarea 53

 1. Descarcati iOS 9.2.1 build 13D20.
 2. Conectati dispozitivul vostru la calculator si deschideti iTunes.
 3. Daca terminalul nu intra in Recovery Mode, adica daca nu afiseaza pe ecran logo-ul iTunes cu un cablu sub el, atunci va trebui sa il introduceti manual. Deconectati terminalul de la calculator, asteptati 10 secunde, apoi apasati butonul Home si in timp ce il tineti apasat introduceti cablul Lightning in terminal si el va intra automat in Recovery Mode.
 4. Acum terminalul va fi recunoscut de catre iTunes.
 5. In Windows tinand apasata tasta Shift faceti click pe butonul Update si alegeti ipsw-ul din locatia in care l-ati descarcat. Pe Mac tineti apasata tasta Option si faceti click pe butonul Update, apoi alegeti ipsw-ul din locatia in care l-ati descarcat.
 6. Acum iTunes va instala iOS 9.2.1 build 13D20 si la final terminalul ar trebui sa porneasca si sa il puteti activa.

Daca aveti intrebari, le astept in comentarii.

 • ioan

  am o mare problema.daca dau restore la telefon.indiferent ca e prin DFUmode sau din general resetare la configurarile din fabrica,dupa 3 zile,imi reafişeaza automat lista cu toate apelurile formate,ratate,sau recepţionate.ce sa fac ca sa imi dispara aceasta lista?prima data dupa restore,lista apare goala

 • alexandru20

  Mi s-a întâmplat si mie la fel. După restore mi s-a umplut telefonul de apeluri cu vechime de 1 luna. Lasă-l așa după 1zi sau 2 nu vor mai apărea. Este de la iCloud

 • Andrei Mărcuş

  din cauza iCloud. verifica acolo ce apeluri/mesaje ai salvate si curata-le inainte de a sincroniza telefonul cu iCloud din nou

 • Dabija

  E recomandat si pt cei fara eroare ?

 • ioan

  mulţumesc pentru ajutor

 • Ruci

  pt Iphone 4S este recomandat ? 9.2.1(13D15 ) am pe telefon acum.
  multumesc

 • Ca e, ca nu e, altceva nu mai poti pune. Exceptand iOS 9.3 beta desigur.

 • Nu gasesti altceva in el decat repararea erorii asteia, nu te afecteaza daca il instalezi sau nu.

 • bacelliviu

  Eu mereu prin dfu mode pun nou soft .nam probleme cu el de lag-uri sau baterie sau ca vreo aplicatie nu merge ori etc etc .9.2.1 pe 6 plus prin dfu mode . Exceptional .bafta

 • bacelliviu

  Eu am l sicronizare ittuness eroare -53. Stie careva?

 • Florin I.

  Pai despre ce e vorba aici in articol #bacelliviu ???

 • Herman Dana

  Nu functioneaza. Imi apare eroarea 3194. Alta optiune este?