De frica proceselor Apple repara iPhone-urile cu eroarea 53

Eroarea 53 ar putea sta la baza unui nou scandal imens pentru compania Apple si asta deoarece compania americana a recunoscut ca blocheaza in mod intentionat terminalele iPhone care dupa afisarea acestei erori devin practic inutile pentru ca nu pot fi reparate.

Eroarea 53 apare in momentul in care se efectueaza reparatii neautorizate la butonul Home, implicit si la cititorul de amprente Touch ID, iar cablul care face legatura dintre cititor si placa de baza se rupe sau este deteriorat semnificativ, inlocuriea cititorului sau a altor componente care fac legatura cu placa de baza generand deasemenea eroarea 53.

Protejarea utilizatorilor

Apple a explicat faptul ca eroarea 53 a fost introdusa de catre ei in iOS 9 pentru a impiedica inlocuirea cititoarelor de amprenta Touch ID ale iPhone-urilor cu unele contrafacute, efectul fiind blocarea completa a terminalelor utilizatorilor.

Aceasta strategie a celor de la Apple s-ar putea dovedi a fi paguboasa deoarece unele firme de avocatura incearca sa adune clienti care au ramans cu iPhone-urile blocate dupa afisarea erorii 53, ele intentionand sa dea Apple in judecata in SUA si Marea Britanie.

We believe that Apple may be intentionally forcing users to use their repair services, which cost much more than most third party repair shops. Where you could get your screen replaced by a neighborhood repair facility for $50-80, Apple charges $129 or more. There is incentive for Apple to keep end users from finding alternative methods to fix their products.

Conform avocatilor, Apple incalca legislatia americana si britanica prin implementarea erorii 53 care blocheaza iPhone-urile, astfel ca ei sunt convinsi ca instantele le vor da dreptate si utilizatorii ar putea primi banii inapoi pe produse sau reparatii gratuite.

Incalcarea legii, procesele si reparatiile

Strategia avocatilor pare sa fie una buna si compania Apple pare sa fie constienta ca ar putea pierde procesele si ar putea trece printr-un nou scandal umilitor, asa ca a decis sa le permita unor magazine din SUA sa repare terminalele iPhone care sunt blocate dupa afisarea erorii 53.

iPhone-urile blocate dupa afisarea erorii 53 vor fi reparate chiar daca piesele folosite pentru ele nu sunt originale, insa utilizatorii vor trebui sa plateasca reparatia, costul fiind mai mic decat cel al achizitionarii unui terminal nou.

Deocamdata Apple nu a anuntat oficial disponibilitatea de a repara terminalele blocate din cauza erorii 53, insa pe masura ce programul va fi extins si in Europa, implicit Romania, va voi anunta.