BIll Gates sustine FBI in lupta impotriva Apple

Bill Gates, co-fondatorul companiei Microsoft, sustine FBI in lupta pe care o duce cu Apple pentru deblocarea unui iPhone folosit de catre doi teroristi inaintea unui atac sangeros care s-a soldat cu moartea a 14 persoane si ranirea a alte 22.

Bill Gates sustine ca Apple poate accesa datele din acel iPhone detinut de catre FBI chiar daca el este blocat, dar ca ea refuza sa le ofere agentiei federale, fostul CEO Microsoft comparand situatia cu cea a unei banci care refuza sa ofere informatii despre contul unui client.

Mai mult decat atat, Gates afirma ca exista si beneficii in a oferi guvernelor acces la datele din sistemele de operare pentru produsele electronice, dar ca ar trebui sa fie reguli foarte stricte care sa le limiteze agentiilor guvernamentale accesul la aceste date.

Bill Gates spune si ca aceste reguli ar trebui sa fie discutate de la tara la tara pentru a proteja utilizatorii de abuzurile autoritatilor, insa desigur ca acest lucru nu se va intampla pentru ca efectuarea unor proceduri de acest gen ar fi extrem de complicata si de durata.

This is a specific case where the government is asking for access to information. They are not asking for some general thing, they are asking for a particular case.

Avand in ca Microsoft ofera de ani de zile aproape orice fel de date autoritatilor americane si ca utilizatorii Windows sunt monitorizati foarte atent de catre companie, nu ar trebui sa ne mire informatiile de acest gen.