CEO-ul Facebook sustine Apple in lupta cu FBI

Mark Zuckerberg este unul dintre cei mai puternici oameni de pe planeta, co-fondatorul Facebook si actualul CEO al companiei sustinand pozitia pe care cei de la Apple au luat-o impotriva FBI si a guvernului american privind compromiterea sucuritatii iOS-ului.

CEO-ul Facebook a afirmat ca el si compania sa cred in criptarea datelor utilizatorilor care folosesc diverse gadget-uri sau servicii online si ca atitudine acelor de la FBI nu este corecta, Apple actionand in mod corect pentru a-i proteja pe cei care folosesc iDevice-uri in lumea intreaga.

Aplicatiile WhatsApp Messenger si Facebook Messenger detinuta de catre Facebook cripteaza transferul de mesaje la plecarea din servere si la primirea de catre utilizatori, asa ca Facebook se lupta deasemenea cu FBI care cere sa aiba acces la datele transmise de catre utilizatori.

iMessage si FaceTime functioneaza in acelasi mod pentru ca utilizatorii de iDevice-uri sa aiba parte de cea mai buna protectie pentru transferul de informatii si desigur ca FBI sau NSA nu doresc ca asemenea masuri de securitate sa existe pentru utilizatorii din lumea intreaga acum.

We’re sympathetic with Apple on this one. We believe in encryption. I expect it’s not the right thing to try to block that from the mainstream products people want to use. And I think it’s not going to be the right regulatory or economic policy to put in place.

Apple are suportul unui numar foarte mare de companii in lupta sau cu FBI, insa ramane de vazut cat de mult vor conta toate acestea daca se va lua decizia de a crea o legislatie care sa o oblige sa-si compromita iOS-ul implementat in iDevice-urile sale.