SuperVOOC poate incarca un smartphone in 15 minute

SuperVOOC este o tehnologie noua dezvoltata de catre chinezii de la Oppo pentru propriile smartphone-uri, ea fiind capabila sa incarce in totalitate o baterie de 2500 mAh in numai 15 minute, un timp record daca ne gandim la faptul ca vorbim despre o baterie de capacitate mare.

SuperVOOC este gandita pentru a functiona prin cabluri microUSB sau USB-C, ea fiind mult mai rapida decat tehnologia QuickCharge 3.0 implementata in Snapdragon 820, ea permitand incarcarea completa a unui smartphone Android pana la 80% din capacitate in 30 de minute.

Realizarea celor de la Oppo este demna de toate laudele pentru ca vorbim despre un sistem de incarcare rapida care nu are egal in momentul de fata si el este rezultatul faptului ca Oppo controleaza total procesul de productie al terminalelor proprii.

Partea interesanta este ca SuperVOOC ar putea oferi incarcare completa chiar si in mai putin de 15 minute in anumite situatii, iar asta fara a supraincalzi bateria terminalului, insa ramane de vazut care va fi impactul real pe termen lung asupra bateriei.

Majoritatea producatorilor de terminale Android au implementat sisteme de acest gen in propriile smartphone-uri, insa Apple refuza sa o faca, desi ar putea fi in curand fortata sa vina cu ceva inovator si in acest segment.

Oppo SuperVOOC - iDevice.ro