Prima Pagina Apple Raspunsul oficial al Apple pentru hotararea ce o obliga sa decripteze un...

Raspunsul oficial al Apple pentru hotararea ce o obliga sa decripteze un iPhone al FBI

Saptamana trecuta compania Apple a fost obligata printr-o hotarare judecatoreasca sa decripteze un iPhone ce se afla in posesia FBI, el fiind folosit de catre un terorist inaintea unui atac terorist care a avut loc in San Bernadino in cursul lunii decembrie a anului trecut.

Apple a avut la dispozitie trei zile sa raspunda acestei hotarari, termenul fiind extins la cererea avocatilor sai, iar astazi el a trebuit depus la instanta care a luat hotararea, lucru care a si fost facut de cei din Cupertino sub forma unui document de 65 de pagini.

Desi explicatiile sunt lungi si complexe, compania Apple cere anularea hotararii care o obliga sa decripteze datele din acel iPhone spunand ca nu ar trebui sa fie obligata sa faca acest lucru folosind o versiune modificata a iOS care a avut in prealabil inlaturate masurile de securitate.

Apple mai explica si faptul ca intentiile celor de la FBI nu sunt doar de a debloca un singur iPhone, ci de a obliga Apple sa inlature masurile de securitate ale sistemului de operare iOS astfel incat iDevice-urile sa poata fi decriptate in viitor direct de catre agentia federala americana.

Aafirma ca daca va fi obligata sa decripteze acest iPhone, instanta ar realiza un precedent periculos, crearea unei versiuni a iOS cu masuri de securitate inlaturate punand in pericol toti utilizatorii de iDevice-uri, aceasta versiune putand fi folosita si de hackeri pentru a compromite terminale si a fura date sau bani de la utilizatori.

Daca toate explicatiile Apple vor convinge sau nu instanta ramane de vazut, insa saptamana viitoare seful departamentului legal din cadrul companiei va depune marturie in Congresul SUA intr-o incercare de a bloca cererea celor de la FBI, batalia legala fiind una extrem de complexa.

LIKE
Articolul anteriorHTC One M10 va copia iPhone ?
Urmatorul articolJocuri relaxante pentru iOS
 • bogdan

  Nu as folosi un Android sau un iphone cu JB pentru operațiunile bancare, nu ma face sa ma simt sigur, dar un iphone cu back dor Nuuuu niciodată, voi?

 • Olimpiu

  Se merge prea departe cu “lupta contra terorismului”, cea mai buna masca pentru abuzuri, sursa de imbogarire etc.

 • dan

  Voi chiar credeti ca nu se pot afla datele din orice telefon de catre politie sau alte agentii? Tot procesu asta e doar de fatada. Se numeste manipulare iar presa e unealta potrivita.

 • Ionut

  Eu, cred ca se putea face in secret, dar e vorba de reclama, marketing si …americani!!!

 • marius

  Bine punctat Dan!! Nici eu nu am avut prb de genu cu JB. Iar referitor la știre, o strategie de marketing bine gândita tipic USA 🙂 numai bine!

 • Gabiz Ro

  E vorba si de timp,de ce sa astepte pana obtin ceva rezultate prin alte metode cand pot cere sau incerca sa forteze Apple sa le ofere ceva,ceva ce poate rezolva aceeasi problema in cateva minute.

 • hancon

  Nu este o fațada de marketing eu unu nu sunt de acord cu Accesu FBI la datele de pe telefoane Apple cu asta se face remarcat cu sistemul de operare si cu securitatea lor de ce nici ei nu mai pot accesa un terminal blocat icloud

 • Pingback: Apple si FBI vor continua batalia legala in instanta luna aceasta | iDevice.ro()