Apple si FBI vor continua batalia legala in instanta luna aceasta

Compania Apple a depus in cursul zilei de ieri o obiectie formala la hotararea judecatoreasca prin care este obligata sa deblocheze un iPhone detinut de catre compania FBI si folosit anterior de catre un terorist care a fost implicat intr-un atac armat avut loc in SUA.

Obiectia depusa ieri de catre compania Apple are doar 2 pagini desi raspunsul formal la acea hotarare are nu mai putin de 65 de pagini, instanta luand decizia de a continua audierile in cauza pe data de 22 martie cand atat avocatii Apple, cat si reprezentantii FBI isi vor sustine cauzele.

Apple i-a cerut instantei sa anuleze hotararea prin care o obliga sa deblocheze iPhone-ul detinut de catre FBI, iar batalia sa va continua pe 22 martie, incepand din acea data ea trebuind sa aduca noi dovezi care sa ii sustina incercarile de a nu fi obligata sa compromita securitatea iOS.

Daca Apple va pierde in fata FBI-ului pentru a doua oara, cei din Cupertino ar putea face apel la Curtea Suprema de Justitie pentru a pastra iOS-ul sigur pentru toata lumea, insa daca nici acolo nu va reusi sa convinga judecatorii, atunci va fi obligata sa ajute FBI-ul.

In an abundance of caution, to the extent Federal Rule of Criminal Procedure 59, Federal Rule of Civil Procedure 72, and/or Local Civil Rule 72-2.1 are applicable in this case, Apple Inc. (“Apple”), by and through its counsel of record, hereby formally objects to the Court’s February 16, 2016 Order Compelling Apple Inc. to Assist Agents in Search (ED No. 15-451M, Dkt. 19) for the reasons set forth in Apple’s Motion to Vacate Order Compelling Apple Inc. to Assist Agents in Search, and Opposition to Government’s Motion to Compel Assistance (ED No. CM 16-10-SP, Dkt. 16).