Apple ii va cere Congresului SUA sa rezolve disputa cu FBI

Compania Apple intentioneaza sa implice Congresul SUA in disputa sa cu FBI, cei din Cupertino fiind dornici ca legislativul american sa transeze problema securitatii utilizatorilor care folosesc nu doar iDevice-uri, ci si alte smartphone-uri cu diverse sisteme de operare.

Theodore Boutrous Jr., unul dintre avocatii principali ai Apple, a afirmat ca planurile companiei Apple au in momentul de fata in vedere implicarea Congresului pentru a obtine o solutionare favorabila a plangerilor lor, asteptarile fiind foarte mari.

Apple a cheltuit 5 milioane de dolari anul trecut pentru a-si face lobby in Congresul SUA si este probabil de parere ca sumele platite pentru sustinerea unor senatori sau congressmen o vor ajuta sa isi protejeze sistemul de operare iOS si iDevice-urile.

Avocatul celor de la Apple sustine ca legislatia americana nu obliga companiile sa compromita securitatea propriilor sisteme de operare, iar cei din Cupertino incearca sa mentina legislatia la acest nivel pentru ca agentiile federale sa nu poata accesa datele americanilor oricand doresc.

The government is really seeking to push the courts to do what they haven’t been able to persuade Congress to do. That’s to give it more broad, sweeping authority to help the Department of Justice hack into devices, to have a backdoor into devices, and the law simply does not provide that authority.

FBI a inceput aceasta lupta cerand initial deblocarea unui singur iPhone, spunand ca nu doresc altceva decat acces la datele din acel dispozitiv, insa ieri s-a descoperit ca in realitate se doreste accesarea a inca 12 dispozitive din anchete penale deschise acum in SUA.

Practic FBI a mintit si asta dovedeste ca Apple a avut dreptate cand a spus ca FBI doreste acces la intregul iOS, deci lupta celor din Cupertino are parte de o credibilitate din ce in ce mai mare, iar in final s-ar putea sa aflam ca totul este exact asa cum spun cei din Cupertino.