Sharp va fi cumparat de Foxconn

Acum cateva saptamani Foxconn a facut o oferte de 6.2 miliarde de dolari pentru a cumpara pachetul majoritar de actiuni al companiei Sharp, iar astazi o publicatie din Japonia sustine ca actionarii ar fi acceptat propunerea venita din partea taiwanezilor.

Acceptand oferta celor de la Foxconn, Sharp a refuzat o oferta facuta de catre guvernul japonez menita sa impiedice vanzarea companiei catre taiwanezi, cei de la Foxconn oferind o suma mult mai mare de bani decat competitorii locali, iar oferta lor a fost castigatoare.

In ultimii ani Sharp a incercat in repetate randuri sa evite falimentul si desi principala sa fabrica este dedicata doar productiei de ecrane pentru iDevice-uri, iata ca in final japonezii nu au reusit sa produca suficient de mult profit pentru a-si mentine compania departe de faliment.

Apple a investit 1 miliard de dolari in fabrica Sharp care ii este exclusiv dedicata si se speculeaza inclusiv ca Foxconn ar fi facut oferta de 6.2 miliarde de dolari impreuna cu Apple pentru a controla Sharp, insa deocamdata nu exista informatii credibile care sa sustina teoria.

Sharp’s board on Thursday morning decided to accept a roughly 700 billion yen ($6.2 billion) takeover offer from Taiwan’s Hon Hai Precision Industry.  Sharp had faced a choice between Hon Hai’s takeover bid and support from the Innovation Network Corp. of Japan, a state-backed fund. The fund offered Sharp a 300 billion yen injection as well as a 200 billion yen credit line.

Achizitia Sharp va transforma Foxconn intr-un partener mult mai important pentru compania Apple, taiwanezii urmand a se ocupa nu doar de asamblarea iDevice-urilor, ci si de productia ecranelor care vor fi folosite in acest proces.

4 COMENTARII