Tim Cook: FBI vrea sa cream un cancer pentru iOS

Tim Cook a vorbit aseara intr-un interviu pentru ABC News despre lupta pe care Apple o duce cu FBI pentru protejarea securitatii iDevice-urilor, CEO-ul companiei sustinand ca agentia federala americana ii cere sa creeze echivalentul unei boli precum cancerul pentru a compromite iOS.

Pentru inceput Tim Cook sustine ca Ministerul de Justitie din SUA nu a anutat Apple cu privire la cererile facute catre instante privind deblocarea de noi iPhone-uri, compania americana afland din presa despre actiunile guvernului american, CEO-ul afirmand ca problemele de acest gen ar trebui tratate cu mult mai multa seriozitate.

Mergand mai departe, Tim Cook a fost intrebat cum poate Apple sa sustina securizarea iOS in conditiile in care la mijloc este un caz privind un atac terorist, foarte multa lume sustinand ca FBI si agentiile guvernamentale ar trebui sa aiba acces la iOS pentru a proteja populatia.

Raspunzand, Tim Cook a afirmat ca daca FBI si-ar indeplini doleantele, America ar avea de suferit de pe urma acestui precedent periculos, el putand fi un punct de plecare pentru compromiterea a mult mai multor sisteme de operare pentru terminale mobile si nu numai.

I think safety of the public is incredibly important. Safety of our kids, safety of our families is very important. The protection of people’s data is incredibly important and so the tradeoff here is that we know that doing this could expose people to incredible vulnerabilities. This is not something that we would create. This would be bad for America and it would also set a precedent that I believe many people in America would be offended by. And so when you think about those which are knowns, compared to something that might be there, I believe we are making the right choice. Some things are hard, somethings are right. Some things are both. This is one of those things.

Tim Cook spune ca FBI ii cere companiei Apple sa creeze echivalentul unui cancer pentru iOS, iar acest lucru ar putea da nastere unor vulnerabilitati extrem de periculoase care afecteaza siguranta utilizatorilor de iDevice-uri din lumea intreaga.

The only way we know would be to write a piece of software that we view as sort of the software equivalent of cancer. We think it’s bad news to write. We would never write it. We have never written it.

Mai mult decat atat, Tim Cook sustine ca daca politia din San Bernadino nu ar fi resetat parola Apple ID-ului teroristului care a folosit acel iPhone, cei din Cupertino i-ar fi putut ajuta sa recupereze date, insa acum acest ajutor nu ar mai putea fi oferit.

Detalii suplimentare puteti gasi in interviul complet vizibil mai jos.

8 COMENTARII

  1. Eu cred ca daca vor, cei de la apple pot recupera, dar nu au de ce sa isi bata capul si sa creeze un precedent. Ei sunt acoperiti de legea americana si nu o sa poata nici o agentie guvernamentala din LUME sa ii oblige sa ofere un backdoor:)