Foxconn se apropie de finalizarea achizitiei Sharp

Acum cateva saptamani v-am spus ca Foxconn este interesata sa achizitioneze Sharp si ca a facut o oferta mult mai buna decat un consortiu format din companii de setat, reprezentantii Sharp fiind de acord cu suma propus de catre cei de la Foxcnn.

Acum aflam ca negocierile dintre Foxconn si Sharp sunt atat de avansate incat reprezentantii celor doua companii sunt aproape de a ajunage la o intelegere cu privire la toate conditiile unei vanzari, asa ca probabil nu va trece mult pana cand vanzarea va deveni oficiala.

CEO-ul Foxconn este cel care a facut anuntul privind stadiul avansat al negocierilor, el intalnindu-se cu reprezentanti ai Sharp zilele trecute, compania pe care o conduce fiind dispusa sa plateasca 5.6 miliarde de dolari pentru a cumpara Sharp in momentul de fata.

Guvernul japonez nu ar fi dorit ca Sharp sa fie cumparata de catre Foxconn, insa oferta sa nu este la fel de atractiva fata de cea facuta de catre taiwanezi, iar daca lucrurile vor continua in acelasi ritm, atunci nu va trece mult timp pana cand Foxconn va anunta oficial achizitia.

Taiwan’s Foxconn is aiming to finalise a deal to acquire Japan’s Sharp Corp by the end of the month, after the two firms reached a consensus on most points, Foxconn Chief Executive Officer Terry Gou said. Foxconn, known formally as Hon Hai Precision Industry Co, has been given preferred negotiating rights and most remaining issues to be resolved were legal and regulatory.

Atat Foxconn, cat si Sharp sunt parteneri importanti ai Apple, miliarde de dolari fiind castigati anual de catre ambele companii de la cei din Cupertino ca parte a productiei de iDevice-uri.

1 COMENTARIU