iPad Air 3 nu va exista, Apple va lansa iPad Pro de 9.7 inch

iPad Air 3 este denumirea pe care multi se asteptau ca Apple sa o adopte pentru tableta care urmeaza sa fie prezentata la jumatatea lunii martie impreuna cu iPhone 5se, insa se pare ca in Cupertino lucrurile sunt gandite cu mult mai diferit fata de ceea ce se asteapta utilizatorii din lumea intreaga.

Mai exact, noua tableta care va fi lansata in martie de catre compania Apple va fi o versiune de 9.7 inch a iPad Pro si se va numi ca atare, deci iPad Air 3 nu exista si probabil nici nu va mai exista vreodat avand in vedere aceasta strategie a celor de la Apple.

Compania americana are deja linia de MacBook-uri cu diverse diagonale la ecrane, iar pentru Apple adopta aceeasi strategie de denumiri pentru produsele sale, asta pentru ca toti consumatorii trebuie sa fie ceva mai confuzi.

iPad Pro 9.7 inch va avea acelasi chip A9X precum versiune de 12.9 inch a iPad Pro si va veni cu 4 GB RAM, noul ecran imbunatatit fiind deasemenea implementat de catre compania Apple impreuna cu suport pentru Apple Pencil si Smart Keyboard, ambele fiind lansate la finalul anului trecut.

schita iPad Pro 9.7 inch - iDevice.roiPad Pro 9.7 inch va avea Smart Connector si patru difuzoare implementate de catre compania Apple, culorile in care va fi vanduta impreuna cu optiunile privind spatiul de stocare urmand a fi identice cu cele oferite in cazul iPad Pro lansata toamna trecuta.

Lansarea iPad Pro 9.7 inch va marca o reducere a productiei de tablete iPad Mini si iPad Air, iPad Mini 2 si prima versiune a iPad Air urmand a fi scoase din vanzare din momentul in care noua tableta va fi disponibila pentru achizitie.

iPad Pro 9.7 inch urmeaza sa fie prezentata pe 15 martie, lansarea oficiala urmand a avea loc pe 18 martie.