Facebook si Google vor depune motiuni in sustinerea Apple

Aseara compania Apple a oferit un raspuns oficial instantei care a obligat-o sa decripteze un iPhone aflat in posesia FBI si folosit de un terorist inainte de un atac ce a avut loc in SUA, iar astazi aflam ca Facebook si Google vor depune motiuni la instanta in sustinerea Apple.

Google si Facebook au anuntat prin presedintii lor ca sustin compania Apple si eforturile sale de a mentine iOS-ul sigur in fata agentiilor guvernamentale, iar acum isi vor oferi sustinerea inclusiv in instanta, lucru care ar putea conta destul de mult in favoarea Apple.

Separat de cele doua companii, inclusiv Twitter, Microsoft, WhatsApp, Electronic Frontier Foundation si Uniunea Americana pentru libertatile cetatenesti intentioneaza sa depuna motiuni in favoarea companiei Apple, asa ca va fi interesant de vazut ce va decide instanta in urma analizarii documentelor.

Apple a explicat faptul ca tot ceea ce cere FBI este extrem de periculos si ca afecteaza securitatea utilizatorilor de pe intreaga planeta, iar acelasi lucru il vor face cel mai probabil si entitatile care o vor sustine in instanta, ele avand la fel de multe de pierdut precum Apple.

Desi fiecare dintre aceste companii sustine Apple, ele colaboreaza si cu FBI si ofera date despre utilizatori cand ordine judecatoresti le sunt trimise, intarirea securitatii expunandu-le in fata unor scandaluri similare celui prin care trece compania Apple.