Apple Pay are un succes rasunator in China

Apple Pay a fost lansat in China acum doua saptamani, iar lansarea a avut numeroase probleme deoarece serviciul a fost blocat la doar cateva ore dupa oferirea optiunii de a inregistra carti de credit sau debit pentru a efectua plati prin intermediul sau la comercianti.

Blocarea sistemului de inregistrari al Apple Pay in China are si o explicatie foarte logica, 3 milioane de persoane inregistrandu-si cartile de credit in Apple Pay in doar doua zile, cifra fiind una colosala, insa usor de inteles pentru o tara cu peste 1 miliard de locuitori.

Apple se astepta ca un numar mare de persoane sa se inregistreze, insa serverele sale si cele ale partenerilor nu se asteptau la o asemenea popularitate, asta desi partenerul sau Union Pay ii ofera suport cu nu mai putin de 5 miliarde de carti de credit active.

Cifra initiala de carti de credit inregistrate este, desigur, mult mai mica decat cea totala a card-urilor active, insa chiar si asa vorbim despre un succes rasunator pentru Apple Pay, baza totala de utilizatori ai serviciului crescand enorm cu aceasta lansare.

In the first two days after the Feb. 18 launch, 3 million consumers linked their bank cards to Apple Pay according to China Merchants Bank, one of 19 Chinese banks involved in the rollout. I would rate our first-day performance as 1,000, if the full score is 100.

Partea interesanta in aceasta poveste este ca Apple a convins bancile din China sa perceapa comisioane mai mici decat bancile americane pentru tranzactii, insa cu atat de multi utilizatori ele vor face in final mult mai multi bani prin prisma numarului mult mai mare de tranzactii.