Samsung evita sa-si arate sustinerea fata de Apple in disputa cu FBI

Samsung este unul dintre principalii parteneri si competitori ai companiei Apple, iar desi zeci de companii au luat partea celor din Cupertino in disputa cu FBI privind protejarea securitatii iOS, coreenii evita sa ii sustina in mod public pe cei din Cupertino.

Intr-o declaratie data ieri de catre un reprezentant al Samsung, acesta confirma faptul ca Samsung este o sustinatoare a ideii ca smartphone-uriloe sa nu aiba portite de acces pe care agentiile guvernamentale sa le poata accesa, insa evita sa mentioneze Apple sau sustinerea pentru ea.

Samsung spune ca orice fel de cerere pentru a compromite securitatea smartphone-urilor sale ar putea reduce serios increderea clientilor in companie, lucru pe care foarte multe alte companii l-au spus deasemenea si care este 100% adevarat in acest context.

Pe de alta parte Samsung a confirmat ca desi prioritatea sa este sa protejeze securitatea utilizatorilor, compania a oferit date pentru autoritatile americane cand i s-a cerut prin mandate judecatoresti, dar totul in limita posibilitatilor oferite de catre sistemul sau de operare.

Ensuring trust in our products and services is our top priority. Our phones are embedded with encryption that protects privacy and content, and they do not have backdoors. When required to do so, and within the law, we work with law enforcement agencies. However, any requirement to create a backdoor could undermine consumers’ trust.

Ca Samsung refuza sa isi arate sustinerea publica pentru Apple nu este o surpriza si nici faptul ca deocamdata Samsung nu s-a decis daca va depune un document de suport la instanta care prezideaza cazul dintre Apple si FBI.