Hillary Clinton sustine Apple in lupta cu FBI

Fostul Secretar de Stat american, Hillary Clinton, sustine compania Apple in lupta pe care o duce cu FBI in momentul de fata, ea afirmand ca trebuie sa existe o metoda de a proteja cetatenii americani fara a compromite securitatea sistemelor de operare.

Spre deosebire de alti canditati pentru nominalizarea la presedintia SUA, Hillary Clinton adopta un stil ceva mai diplomatic prin care incearca sa dea de inteles ca o solutie de compromis trebuie gasita intre companii si guvern pentru ca toata lumea sa fie multumita.

Clinton a afirmat si ca exista o profunda neincredere intre guvernul american si companiile IT din SUA din cauza disputelor legale pe care ele le-au avut, lucru pe care foarte multi presedinti de companii la-u spus in repetate randuri pana acum.

Hillary Clinton incearca sa castige suportul cetatenilor cu o atitudine care vrea sa fie impaciuitoare, insa ramane de vazut care va fi atitudinea sa daca va ajunge in functia de presedinte al SUA, lucrurile putand fi complet diferite in acel punct.

… there has got to be some way to avoid breaking data encryption and opening the door to a lot of bad actors. … has to be some way to follow up on criminal activity and prevent crimes and terrorism. It’s a problem we’ve got to come up with some way to solve.