Geohot a obtinut finantare pentru a-si dezvolta masina autonoma

Geohot este unul dintre cei mai cunoscuti hackeri de pe planeta in principal multumita faptului ca a dezvoltat solutii de jailbreak si unlock pentru iPhone sau Playstation, el asumandu-si acum provocarea de a dezvolta o masina autonoma, sau mai bine spus un software care sa-i permita unei masini sa ruleze singura pe sosea.

La sfarsitul anului trecut v-am vorbit pentru prima oara despre proiectul lui George Hotz, iar intre timp el a reusit sa obtina finantare pentru a putea dezvolta software-ul ce intr-o zi le va permite automobilelor sa ruleze singure pe soesele.

In primul interviu acordat pe acest subiect, hackerul a prezentat o versiune beta a software-ului sau care a tinut o masina pe banda de rulare pe o autostrada din SUA, insa totul era rudimentar si cu unele buguri de functionare ce necesitau rezolvare inaintea lansarii versiunii finale a software-ului.

Intre timp George Hotz a obtinut finantare de cateva milioane de dolari, a angajat 3 persoane si intentioneaza sa angajeze inca 3 in urmatoarele trei luni, aventura sa incluzand si o mica disputa cu Elon Musk, plus o companie din Israel care lucreaza cu Tesla.

He’s generated enough excitement to score an unannounced seed investment from venture capital firm Andreessen Horowitz that values Hotz’s tiny, fledgling company at $20 million, according to sources. (Both Hotz and Andreessen Horowitz declined to comment.) Now, he’s busy trying to turn his ideas and hacks into a business.

Hotz a dorit sa obtina un contract de la Tesla pentru a dezvolta sistemul care va ghida masinile Tesla pe drumuri si a fost aproape de a il obtine inainte ca Elon Musk sa introduca in contractul negociat o clauza pe care Geohot nu a dorit-o, astfel ca israelienii de la Mobileye au primit contractul.

Pentru ca Geohot nu s-a lasat batut, el foloseste banii primiti de la o institutie financiara pentru a dezvolta sistemul sau pentru ghidarea masinilor pe sosele si avand in vedere tot ceea ce a demonstrat el pana acum, exista sanse foarte mari sa reuseasca tot ceea ce isi propune.

Articolul precedentAplicatia Facebook Messenger a fost actualizata
Articolul următorBrowserul Google Chrome pentru iOS a fost actualizat
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.