Geohot a obtinut finantare pentru a-si dezvolta masina autonoma

Geohot este unul dintre cei mai cunoscuti hackeri de pe planeta in principal multumita faptului ca a dezvoltat solutii de jailbreak si unlock pentru iPhone sau Playstation, el asumandu-si acum provocarea de a dezvolta o masina autonoma, sau mai bine spus un software care sa-i permita unei masini sa ruleze singura pe sosea.

La sfarsitul anului trecut v-am vorbit pentru prima oara despre proiectul lui George Hotz, iar intre timp el a reusit sa obtina finantare pentru a putea dezvolta software-ul ce intr-o zi le va permite automobilelor sa ruleze singure pe soesele.

In primul interviu acordat pe acest subiect, hackerul a prezentat o versiune beta a software-ului sau care a tinut o masina pe banda de rulare pe o autostrada din SUA, insa totul era rudimentar si cu unele buguri de functionare ce necesitau rezolvare inaintea lansarii versiunii finale a software-ului.

Intre timp George Hotz a obtinut finantare de cateva milioane de dolari, a angajat 3 persoane si intentioneaza sa angajeze inca 3 in urmatoarele trei luni, aventura sa incluzand si o mica disputa cu Elon Musk, plus o companie din Israel care lucreaza cu Tesla.

He’s generated enough excitement to score an unannounced seed investment from venture capital firm Andreessen Horowitz that values Hotz’s tiny, fledgling company at $20 million, according to sources. (Both Hotz and Andreessen Horowitz declined to comment.) Now, he’s busy trying to turn his ideas and hacks into a business.

Hotz a dorit sa obtina un contract de la Tesla pentru a dezvolta sistemul care va ghida masinile Tesla pe drumuri si a fost aproape de a il obtine inainte ca Elon Musk sa introduca in contractul negociat o clauza pe care Geohot nu a dorit-o, astfel ca israelienii de la Mobileye au primit contractul.

Pentru ca Geohot nu s-a lasat batut, el foloseste banii primiti de la o institutie financiara pentru a dezvolta sistemul sau pentru ghidarea masinilor pe sosele si avand in vedere tot ceea ce a demonstrat el pana acum, exista sanse foarte mari sa reuseasca tot ceea ce isi propune.