geohot a facut o masina autonoma

geohot masina conduce singurageohot este unul dintre cei mai cunoscuti hackeri de pe planeta, el dezvoltat prima solutie de unlock, decodare, pentru iPhone si multiple solutii de jailbreak dupa aceea, Sony actionandu-l in judecata pentru lansarea unei solutii de jailbreak pentru Playstation.

Pentru ca dezvoltarea de solutii de jailbreak nu mai este chiar atat de usoara si profitabila, geohot s-a gandit sa isi concentreze energia spre un alt proiect, mai exact hackerul a dezvoltat un sistem care ii permite unei masini sa se conduca singure, totul fiind facut in garajul casei sale.

Crezandu-se probabil un Steve Jobs al erei moderne, geohot a modificat o Acura ILX 2016 si i-a instalat camere, plus diverse alte componente si software care ii permit sa se conduca singura pe sosele, un monitor de 21.5 inch aratandu-i soferului unde se afla in SUA.

George Hotz a lucrat timp de cateva luni bune la masina sa autonoma, insa a reusit sa faca primul test fara sa o controleze abia in ziua in care a acordat interviul unei cunoscute publicatii americane, un test facut cu jurnalistul in masina dovedindu-se a fi un succes.

geohot masina conduce singura 1

Da, in imaginea de mai sus aveti prezentata pentru prima oara masina autonoma dezvoltata de catre geohot in garajul casei sale si da, tot ceea ce este vizibil acolo este rezultatul unor modificari complexe facute de catre hacker, joystick-ul fiind instalat de catre el.

Avand in vedere ca diverse companii investesc miliarde de dolari anual in dezvoltarea unor asemenea sisteme, ceea ce a realizat geohot aici este remarcabil, insa sistemul este deocamdata departe de a putea fi testat public cu acordul autoritatilor americane.

geohot este un hacker extrem de priceput si daca si-a pus mintea sa dezvolte un sistem care conduce singur masinile, atunci nu cred ca va dura mult pana cand vom vedea si o demonstratie video facuta pentru el, iar mai multe detalii puteti citi in interviul dat de hacker.

geohot masina conduce singura 3