Iata ce componente ale iPhone urmeaza sa fie facute din metal lichid

Compania Apple a licentiat in 2010 o tehnologie cunoscuta in mod popular sub denumirea de metal lichid, ea permitand dezvoltarea de componente pentru iPhone care desi sunt foarte usoare, au si un grad de rezistenta moderat spre mare, in functie de dimensiune.

Dupa licentierea acestei tehnologii au aparut foarte multe speculatii privind dezvoltarea unei carcase pentru iPhone folosind metal lichid, insa pana acum cei din Cupertino nu au adus pe piata un smartphone creat folosind un asemenea metal.

Avand in vedere ca sunt sanse mici ca iPhone-urile sa aiba vreodata o carcasa din metal lichid, compania Apple se gandeste sa produca alte componente pentru terminalele sale folosind acest tip de material si intr-un brevet de inventie inregistrat ei astazi ele sunt descrise.

De la butonul Home si pana la butoanele de volum, cel Mute, ori cel Lock, compania Apple s-a gandeste noi moduri de a folosi acest material pentru a face iDevice-uri nu doar mai usoare, ci si ceva mai rezistente decat in mod normal.

Conventional assembly of such buttons implemented by dome switches is inefficient and complicated […] The placement of the actuation nubs relative to the domes is not always as accurate as desired. For example, if the actuation nub does not properly align with the center region of a dome, the tactile feedback for such dome switch will be disturbed and therefore not as robust as intended.

Separat de acestea, compania Apple sustine in brevetul sau de inventie ca folosind metal lichid poate face componente care sunt mai usor de fabricat, dar si mai rezistente in timp, asa ca utilizatorii s-ar putea folosi de ele pentru perioade mai lungi decat in mod normal.

Moreover, because this elastic limit is low, when it deforms it approaches its region of plastic deformation under low stresses with the risk that it cannot resume its initial form.

Avand in vedere ca vorbim despre un simplu brevet de inventie, nimeni nu stie cand sau daca tot ceea ce este descris in el va ajunge in vreun iPhone al companiei Apple.

brevet inventie metal lichid

2 COMENTARII

  1. poate nu am inteles bine, dar eu cred ca in prezent combinatia de stainless steel+safir este mult mai buna si durabila decat ar fi cu metal lichid. Safirul este perfect pt recunoasterea fingerprint deoarece suprafata nu se zgaraie.
    Pt butoanele de volum insa ar fi o aditie de calitate