Steam VR iti va permite sa joci orice joc in realitate virtuala

Steam VR este o casca pentru realitate virtuala creata de catre binecunoscutul vanzatori de jocuri numit Steam, iar ieri el a anuntat ca produsul nu va fi dedicat doar titlurilor pentru VR, ci va permite inclusiv jucarea jocurilor clasice, 2D, existente in libraria Steam.

Sistemul creat de catre cei de la Steam se numeste Desktop Theater Mode si folosind Steam VR el aduce orice fel de joc 2D in castile de realitate virtuala a utilizatorilor, aceasta functionalitate oferindu-le multor utilizatori un motiv real pentru a incerca realitatea virtuala.

Desktop Theater Mode nu a fost deocamdata demonstrat de catre cei de la Steam, insa partea interesanta este ca el nu va functiona doar cu Steam VR, ci si cu HTC Vive sau alte casti pentru realitate virtuala compatibile, asa ca utilizatorii se vor putea bucura de jocuri 2D pe multe casti pentru realitate virtuala.

Desi realitatea virtuala devine din ce in ce mai populara, problama este ca numarul de jocuri disponibile pentru ea este mic, asa ca aceasta compatibilitate cu jocurile 2D este esentiala si va asigura o rata de adoptie mult mai mare pentru asemenea produse in viitor.

Valve today confirmed that SteamVR Desktop Theater Mode is in early beta and that the company would show it off for the first time at GDC 2016 next week. The mode is a bridge that allows games not made for VR to be played inside a virtual environment in a sort of virtual home theater with a huge display.

Desktop Theater Mode urmeaza sa fie prezentat saptamana viitoare in cadrul Games Developer Conference si atunci vom avea inclusiv o demonstratie a modului in care functioneaza acesta pentru utilizatorii din lumea intreaga.