Cum a salvat Apple Watch viata unui barbat

Apple Watch este promovat de catre compania Apple ca un dispozitiv personal de care utilizatorii se pot bucura atunci cand fac exercitii fizice sau cand se plimba pe strada, iar pentru un barbat de 62 de ani din SUA el s-a dovedit a fi gadget-ul care i-a salvat viata.

Barbatul lucra intr-o zi la construirea unui gard si dupa ce a sesizat ca se simte rau in timpul lucrarilor s-a gandit sa vada cate batai pe minut inregistreaza inima sa, Apple Watch-ul fiind cel care i-a dat de inteles ca ar fi bine sa apeleze la o ambulanta pentru a ramane in viata.

Barbatul a afirmat ca in mod normal inima sa inregistra 50 de batai pe minut, insa in momentul monitorizarii facute folosind Apple Watch aceasta inregistra 210 batai pe minut, diferenta foarte mare motivandu-l sa cheme o ambulanta care l-a dus direct la spital.

Acolo doctorii l-au operat de urgenta pentru a-i salva viata, unul dintre doctori spunandu-i ca el a suferit un atac de cord si daca ar fi mers acasa si s-ar fi culcat ar fi murit in timpul noptii deoarece in general in aceste situatii al doilea atac este cel care are efectele cele mai grave.

I was building a fence placing posts in the ground. I finished lunch at 1:15 and was back to work. I felt terrible – like I had a really bad flu. I worked for maybe 10 minutes but said to my helper, ‘I need to sit down.’ They told me that if I had gone home and gone to bed – as many people do – I would likely have had another, more serious bout in the middle of the night. Those second attacks are the ones that kill. That is a common problem.

Acestea fiind spuse, gadget-urile pentru monitorizare biometrica ne pot salva uneori viata, asa ca atunci cand depuneti efort fizic intens, ar fi bine sa aveti unul prin preajma.