WhatsApp Messenger va cripta apelurile telefonice intre utilizatori

Aplicatia WhatsApp Messenger este una dintre cele mai populare de pe planeta, iar creatorii sai intentioneaza sa implementeze o noua functie importanta care urmeaza sa le ofere utilizatorilor posibilitatea de a face apeluri telefonice in siguranta fara a fi interceptati.

Schimbarea face parte din tentativele celor de la WhatsApp Messenger de a imbunatati securitatea utilizatorilor, aplicatia oferind deja criptare pentru mesageria text, asa ca oferirea de criptare pentru apelurile VoIP este doar un pas normal pe care orice companie cu o aplicatie similara ar trebui sa il faca.

Separat de criptarea apelurilor VoIP intre utilizatori, cei de la WhatsApp Messenger intentioneaza sa cripteze inclusiv conversatiile din grupurile de utilizatori, astfel ca toata lumea va putea discuta in siguranta fara teama de a fi interceptati de catre autoritati.

Aceasta initiativa vine in urma disputei legale dintre Apple si FBI, cei din Cupertino refuzand sa ofere acces la neingradit la iOS, alte companii sustinandu-i pozitia si luand masuri de a isi securiza suplimentar propriile produse in fata autoritatilor.

Within weeks, Facebook’s messaging service WhatsApp plans to expand its secure messaging service so that voice calls are also encrypted, in addition to its existing privacy features. The service has some one billion monthly users. Facebook is also considering beefing up security of its own Messenger tool.

Lansarea unei noi versiuni a WhatsApp Messenger care cripteaza apelurile si conversatiile de grup va avea loc in urmatoarele saptamani si exista sansa ca initial doar utilizatorii Android sa beneficieze de functionalitate, cei ai iOS urmand a avea parte de ea putin mai tarziu.