Instagram anunta modificari pentru felul in care vor fi afisate pozele in news feed

Instagram, cea mai mare retea de photo sharing de pe planeta, a anuntat in cursul noptii trecute schimbari majore pentru modul in care va afisa pozele si clipurile video in news feed-urile utilizatorilor care ii folosesc zilnic serviciul.

Mai exact, cei de la Instagram vor prelua o parte din algoritmul Facebook pentru afisarea de continut, astfel ca utilizatorii vor vedea pozele si clipurile video in mod aleator in news feed si nu in baza orei de publicare, schimbarea fiind una care a fost deja criticata de multa lume.

Instagram sustine ca utilizatorii sai nu vad aproximativ 70% din continutul publicat de catre prieteni prin propriile conturi, iar masura pe care o ia pentru a rezolva aceasta problema este folosirea unui algoritm care va afisa continutul in baza a ceea ce crede el ca utilizatorii ar dori sa vada.

Acest algoritm se va modifica in functie de fiecare utilizator in parte in functie de ceea ce urmareste utilizatorul in Instagram, astfel ca tot continutul va fi afisat in functie de relatia cu care o avem cu o anumita persoana, de numarul de vizualizari pentru poze sau clipuri video si multe altele.

If your favorite musician shares a video from last night’s concert, it will be waiting for you when you wake up, no matter how many accounts you follow or what time zone you live in. And when your best friend posts a photo of her new puppy, you won’t miss it.

Instagram a anuntat ca schimbarile vor fi implementate in perioada imediat urmatoare pentru toti utilizatorii si deocamdata nu se stie daca acest sistem de afisare va putea fi activat sau dezactivat de utilizatori, insa mai multe vom afla in perioada urmatoare.