Clarius – primul scanner ultrasonic medical pentru iPhone

Clarius este primul scanner ultrasonic pentru terminalele iPhone si Android, el fiind capabil sa le permita doctorilor sa trateze pacienti in zone izolate de pe planeta in care asemenea dispozitive medicale nu sunt in mod normal in dotarea spitalelor sau clinicilor.

Clarius este gandit pentru a se conecta la iPhone sau smartphone-urile Android si a afisa intr-o aplicatie dedicata imagini inregistrate de catre senzorii sai, el functionand intr-o mare parte ca un scanner normal cu ultrasonice pe care un spital modern il are in dotare.

Fiind mult mai ieftin decat un aparat pentru spital care poate costa pana la 25.000 de dolari, scannerul Clarius poate fi folosit pentru un set limitat de proceduri precum vizualizarea blocajelor pentru nervi sau unele vase de sange, ori ghidarea injectiilor facute pacientilor.

Toate imaginile inregistrate de catre Clarius sunt salvate intr-o aplicatie dedicata care poate fi instalata pe terminalele iPhone sau smartphone-urile Android, astfel ca doctorii pot partaja foarte rapid informatii unii cu ceilalti folosind o conexiune de internet.

Physicians have been asking for a portable ultrasound system that works with their iPhone for some time. The challenge has been to make an affordable device that is small enough to carry around and that also produces great images. I’m happy to say we’ve succeeded in creating a product that will enable more clinicians to use ultrasound anywhere to improve patient care. It’s as easy to use as a mobile phone camera.

Deocamdata nu se stie cat ar urma sa coste Clarius cand va fi pus in vanzare, dupa aprobarea autoritatilor americane, insa el poate revolutiona medicina mobila deoarece le ofera doctorilor posibilitatea de a vedea in teren ceea ce se intampla in corpurile pacientilor.