Tim Cook vorbeste in TIME Magazine despre lupta cu FBI

De cateva saptamani Tim Cook duce o lupta intensa cu FBI pentru a impiedica crearea unei versiuni speciale a iOS care ar permite deblocarea unor terminale iPhone detinute de catre agentia guvernamentala, dar si pentru a impiedica dezvoltarea unei versiuni a iOS care contine o portita de acces in sistemul de operare.

Pentru ca presa s-a implicat serios in aceasta disputa extrem de importanta, Tim Cook a vorbit intr-un interviu recent despre importanta castigarii acestei lupte, cei de la TIME Magazine acordandu-i cateva pagini pentru a-si expune opiniile.

Tim Cook sustine ca nu dorea sa se lupte cu guvernul american, insa ca Apple lupta pentru protejarea libertatilor cetatenilor americani, majoritatea informatiilor oferite de catre el acum fiind dezvaluite si in alte interviuri date de catre reprezentanti ai Apple in trecut.

In ciuda acestui lucru, Tim Cook este dezamagit de modul in care a abordat guvernul american problema si de faptul ca el a preferat sa divulge anumiet informatii in presa in loc sa le discute cu Apple, el vazand aparatul guvernamental cu noi ochi din cauza acestor lucruri.

And so do I like their tactics? No. I don’t. I’m seeing the government apparatus in a way I’ve never seen it before. Do I like finding out from the press about it? No. I don’t think it’s professional. So do I like them talking about, or lying, about our intentions? No. I’m offended by it. Deeply offended by it.

Tim Cook sustine ca guvernul american minte in legatura cu intentiile companiei Apple si ca toti traim intr-o era a supravegherii video si digitale, iar criptarea datelor este una dintre misiunile esentiale pe care Apple doreste sa si le duca la bun sfarsit.

Pentru ca totul este atat de important pentru Apple, Tim Cook a spus ca a sa companie va creste in continuare securitatea iOS pentru a proteja utilizatorii, iar acest lucru a fost afirmat si de catre diverse publicatii, iCloud urmand a deveni imposibil de spart chiar si de catre Apple.

In ceea ce il priveste pe Donald Trump, Tim Cook spune ca nu a vorbit cu candidatul la nominalizarea pentru candidarea la functia de presedinte al SUA si ca nu este interesat de afirmatiile acestuia privind boicotarea Apple.

I do think this is something that I think will affect the wellbeing of citizens of the U.S. for decades to come, that will affect civil liberties for decades to come. This is of that kind of stature and of that kind of importance. As it was going, the steamroller was on. And our job was just to be rolled up under the steamroller.

Mai multe detalii interesante despre ceea ce a spus Tim Cook in interviul TIME putati gasi in pagina dedicata lui in website-ul revistei.