Primul ceas imprimat 3D in totalitate din plastic

 Anul trecut, inginerul elvetian Christoph Laimer a imprimat primul ceas 3D, in totalitate din pastic. Pentru a realiza acest produs a introdus designul si conceptul acestuia intr-o imprimanta 3D.

Componentele din ceasul imprimat sunt din plastic, pe langa metalul care fixeaza toate elementele. Ceasul imrimat 3D este insa capabil sa functioneze doar 30 de minune, dar elvetianul lauda faptul ca in aceasta durata de timp, ceasul lucreaza fara intreruperi temporale. Lucru mare, zic eu, pentru un ceas imprimat 3D, realizat din plastic.

primul ceas imprimat 3d in totalitate din plastic de Laimer Christoph

Elventianul nu s-a gandit insa la toate, si, pe langa ceea ce v-am spus, ceasul ar fi inca prea voluminos pentru a se potrivi la incheietura mainii, la fel s-ar parea a fi si pentru buzunar, prea mare.

primul ceas imprimat 3D din plastic

Ce mie personal mi s-a parut foarte tare, este faptul ca oricine are o imprimanta 3D isi poate realiza propriul ceas 3D din plastic. Laimer a facut dosarele sursa disponibile unui punct de imprimare in Autodesk 3D, de unde poate fi descarcat gratuit modelul.
https://www.youtube.com/watch?v=Go8woPGOggg
Totusi, sa nu negam faptul ca acest proiect inovator este exemplul unui prim pas colosal pentru ceasornicari, in speranta de a face munca lor accesibila unui public mult mai larg.