Cat de mult te afecteaza o conexiune proasta de internet ?

Traim in era digitala, traim in era vitezei si Romania se afla in topul tarilor din lume cu cele mai bune viteze de navigare pe internet, acest beneficiu oferindu-ne posibilitatea de a avea acces rapid la informatii si de a descarca aproape orice fel de continut in timp foarte scurt.

Traind cu o conexiune rapida de internet in casa, oamenii se obisnuiesc sa aiba tot timpul parte de aceleasi beneficii, insa cei de la Ericsson au incercat sa afle cat de mult pot fi afectate persoanele din lumea intreaga de conexiunile slabe de internet ale unor furnizori.

Cei de la Ericsson au facut un studiu foarte complex prin care au incercat sa adune date privind modul in care oamenii reactioneaza cand folosesc conexiuni de internet proaste si rezultatele au fost uimitoare, dar nu intr-un mod chiar atat de bun.

Mai exact, cei de la Ericsson sustin ca incarcarea greoaie a paginilor sau inregistrarea intarziata de informatii in pagini web sau aplicatii poate genera un nivel de stres similar cu cel al vizionarii unui film de groaza sau a rezolvarii unei probleme matematice.

stres conexiune slaba

Cand vine vorba despre vizualizarea de clipuri video, orice fel de pauza facuta fie de catre incarcarea stream-ului sau de o persoana care ne intrerupe poate dubla nivelul de stres al persoanei care urmareste respectivul continut multimedia.

stres conexiune slaba 1

Practic, desi utilizarea internetului ar trebui sa fie relaxanta, pentru unele persoane totul se poate transforma intr-o munca foarte stresanta din cauza unei conexiuni slabe la internet, iar acest lucru probabil l-ati resimtit si voi pana in prezent.

The study revealed that delays in loading web pages and videos lead to increased heart rates and stress levels. On average, single delays resulted in a 38 percent increase in heart rate. As for stress, participants already exhibited an increase from pre-task baseline levels, which was attributed to the pressure of having to complete tasks within a set time limit. With the introduction of delays, the stress levels then increased further.

Studiul celor de la Ericsson poate fi vazut aici.