Samsung Galaxy S7 – chip-ul Snapdragon 820 este mai incet decat Exynos 8890

Anul trecut compania Apple a fost in mijlocul unui scandal denumit de catre presa chipgate si asta pentru ca iPhone 6S si iPhone 6S Plus au chip-uri fabricate de catre Samsung si TSMC, unele dintre ele fiind mai rapide si cu autonomie mai buna decat celelalte.

Anul acesta Samsung Galaxy S7 are aceeasi problema, chip-ul Exynos 8990 dovedindu-se a fi mai rapid decat cel Snapdragon 820 in testele facute in lumea reala, iar clipurile video de mai jos demonstreaza diferentele pe care le observa utilizatorii in folosirea reala a terminalelor.

Desi in benchmark-uri terminalele Samsung Galaxy S7 cu chip Snapdragon 820 aveau performante mai bune decat cele cu chip Exynos 8890, in viata reala performantele sunt complet inverse, iar asta spune multe despre diferentele dintre tehnologiile Qualcomm si Samsung.

Unii dintre voi probabil stiti deja ca terminalele Samsung Galaxy S7 cu chip Snapdragon 820 au procesoare quad-core, asta in timp ce terminalele Samsung Galaxy S7 cu chip Exynos 8890 au proesoare cu 8 nuclee, restul specificatiilor fiind identice pentru cele doua dispozitive.

Anual cei de la Samsung au lansat smartphone-uri cu chip-uri diferite si performante diferite pentru fiecare chip in parte, iar anul acesta diferenta dintre ele este mult mai intens discutata deoarece Apple a avut probleme similare in cursul anului trecut.

Terminalele Samsung Galaxy S7 cu chip Exynos 8890 sunt vandute in Europa, inclusiv in Romania, insa cele cu chip Snapdragon 820 sunt vandute in SUA si alte tari importante de pe planeta, iar multa lume nu pare sa fie multumita de performantele reduse de care beneficiaza.

https://www.youtube.com/watch?v=r_sPVQ4VFvs

Desi Samsung ar fi fost probabil capabila sa produca singura toate chip-urile Exynos 8890 pentru toate terminalele Samsung Galaxy S7 si Galaxy S7 Edge vandute in lumea intreaga, iata ca se complica cu Qualcomm si ofera performante inferioare pentru unii utilizatori.

15 COMENTARII

  1. Procesoarele Snapdragon se pun pe versiunile de Europa ca sa fie compatibile cu retelele 4g
    Exynos din cate stiu nu este 100% compatibil cu retelele 4g din Europa
    Sper sa nu ma insel…

  2. Ideea e ca am primit exynos cu senzor camera principala produs de sony si de aproape 2 saptamani de cand il am iphone-ul meu sta in dulap si pana in toamna fac o pauza de la apple 😉

  3. Ceea ce spuneam este că la Apple a fost vorba de diferență între chip-uri când se punea problema autonomiei bateriei.
    La ăștia e diferență de performanțe între un chip și celălalt, ceea ce e mult mai nasol. C-o fi și de autonomie, nu mă îndoiesc.