Procurorul general al SUA vorbeste despre scandalul dintre Apple si FBI

Procurorul general al SUA, Loretta Lynch, a fost prezent aseara in emisiunea lui Stephen Colbert pentru a discuta despre o varietate de subiecte de interes national, majoritatea dintre ele avand legatura cu securitatea americanilor in numarului tot mai mare de atacuri teroriste.

Scandalul dintre Apple si FBI a fost adus in discutie de catre Colbert, iar Lynch a reafirmat tot ceea ce au spus reprezentantii FBI sau ai Ministerului Justitiei in legatura cu motivele pentru care Apple ar trebui sa deblocheze iPhone-ul aflat in posesia FBI-ului.

Separat de aceste argumente, Lynch a afirmat ca din moment ce FBI este proprietar al iPhone-ului folosit de catre un terorist intr-un atac armat, compania Apple ar trebui sa ii ajute sa deblocheze datele din el, chiar daca acestea au apartinut unei alte persoane.

Aceasta este prima oara cand procurorul general al SUA aduce acest argument in discutie pentru a convinge Apple sa deblocheze iPhone-ul detinut de catre FBI, insa teoria este comica si fara vreo sansa de succes.

What we’re asking [Apple] to do is to do what the customer wants. The real owner of the phone is the County, the employer of one of the terrorists who is now dead.