Un important partener Apple face concedieri din cauza scaderii vanzarilor iPhone

Unul dintre cei mai importanti parteneri ai companiei Apple, Imagination Technologies, a anuntat in cursul zilelor trecute un nou val de concedieri, compania lasand 150 de persoane fara un loc de munca luna trecute, alte pana in 200 de persoane urmand a fi concediate acum.

Cei de la Imagination Technologies furnizeaza placile grafice folosite in toate iPhone, iPad si iPod Touch-urile lansate pe piata in ultimii ani, iar aceste valuri de concedieri sunt cauzate de vanzarile mici de terminale iPhone in lumea intreaga, sau cel putin asta spune compania.

Anuntul nu ar trebui sa fie surprinzator avand in vedere ca Apple a anuntat o scadere a vanzarilor de terminale iPhone pentru primele trei luni ale anului 2016, iar masurile luate de catre cei de la Imagination Technologies par sa confirme estimarile negative ale companiei.

In ciuda faptului ca pana in 2016 Apple a vandut tot mai multe iPhone-uri in fiecare an, Imagination Technologies a avut constant probleme financiare in ultimii ani, totul culminand cu aceste concedieri care lasa sute de persoane fara un loc de munca si pun intr-o lumina foarte proasta performantele Apple.

This swift and decisive action will put us back on a sound financial footing and will enable us to have the necessary resources to further strengthen our three core businesses. The ongoing operational review will identify clearly where we need to focus, building on our current strengths and allocating the right capital to ensure growth and attractive returns.

Compania Apple este unul dintre actionarii Imagination Technologies desi licentiaza tehnologii de la companie, ele lucrand indeaproape de cativa ani de zile, Apple investind sume serioase de bani in partenera sa in trecut, insa acest lucru nu pare sa o ajute prea mult in final.

10 COMENTARII

  1. Vânzarile au scăzut de mult doar ca ei au vrut sa faca lumea sa creadă ca totul merge struna. Nu sunt nici se sărit in apa dar s-au învățat tot cu creșteri in vânzări. Dupa părerea mea piața smartphone-urilor a cam ajuns la o stagnare, nici una din companii nu a venit cu nimic nou de genul wow, sau oamenii nu mai pot fii atât de ușor prostiti sa cumpere telefoane an de an. In final mai spun si ca prețurile sunt cam mari la ce pot ei sa ofere acum !!!

  2. Pai cum asa, Apple care vinde 15 mil de iPhone-uri pe zi? Nici macar in America, la ei acasa, nu reusesc sa bata Samsung-ul la vanzari. Si nu vorbesc despre cifre, vorbesc despre oamenii care se plimba pe strazile din New York, unde am vazut mai multe dispozitive Samsung decat iPhone.

  3. Era !! O falimentara aroganta lipsita de inovatie , o muritoare de foame distrusa de microsoft .
    Noroc cu Jobs , a scos din rahat o anonima .

  4. De ce a pierdut Apple cota de piata in SUA? Iti gasesc “baietii” explicatii: ca sunt prea saraci americanii, si prefera androide ieftine de 30 dolari 🙂
    iOS a pierdut pentru ca piata este destul de matura, iar concurenta se bazeaza pe raportul pret/performanta.

    Cand ai un smartphone care iti ofera aceleasi performante, optiuni, notorietate, etc insa la preturi diferite, iti cumperi ala care e mai ieftin.
    Cand ai doua produse care ofera acelasi pret, il cumperi pe ala mai dotat.
    Legea asta se aplica in orice domeniu: auto, imobiliare, foto, etc.

  5. Viorel, aici e buba, ca iphone nu era un simplu smartphone, era mult peste, acum ajunge sa fie comparabil deja cu altele existente. A cui e vina? Apple ca a pierdut, sau concurenta care i-a ajuns din urma? Si e normal ca din doua produse identice sa-l alegi pe cel mai ieftin, nu sa alegi iphone doar ca e iphone si iti arata “statutul”