Prima Pagina iPhone Un important partener Apple face concedieri din cauza scaderii vanzarilor iPhone

Un important partener Apple face concedieri din cauza scaderii vanzarilor iPhone

Unul dintre cei mai importanti parteneri ai companiei Apple, Imagination Technologies, a anuntat in cursul zilelor trecute un nou val de concedieri, compania lasand 150 de persoane fara un loc de munca luna trecute, alte pana in 200 de persoane urmand a fi concediate acum.

Cei de la Imagination Technologies furnizeaza placile grafice folosite in toate iPhone, iPad si iPod Touch-urile lansate pe piata in ultimii ani, iar aceste valuri de concedieri sunt cauzate de vanzarile mici de terminale iPhone in lumea intreaga, sau cel putin asta spune compania.

Anuntul nu ar trebui sa fie surprinzator avand in vedere ca Apple a anuntat o scadere a vanzarilor de terminale iPhone pentru primele trei luni ale anului 2016, iar masurile luate de catre cei de la Imagination Technologies par sa confirme estimarile negative ale companiei.

In ciuda faptului ca pana in 2016 Apple a vandut tot mai multe iPhone-uri in fiecare an, Imagination Technologies a avut constant probleme financiare in ultimii ani, totul culminand cu aceste concedieri care lasa sute de persoane fara un loc de munca si pun intr-o lumina foarte proasta performantele Apple.

This swift and decisive action will put us back on a sound financial footing and will enable us to have the necessary resources to further strengthen our three core businesses. The ongoing operational review will identify clearly where we need to focus, building on our current strengths and allocating the right capital to ensure growth and attractive returns.

Compania Apple este unul dintre actionarii Imagination Technologies desi licentiaza tehnologii de la companie, ele lucrand indeaproape de cativa ani de zile, Apple investind sume serioase de bani in partenera sa in trecut, insa acest lucru nu pare sa o ajute prea mult in final.