Doi angajati Apple vor fi audiati in instanta in scandalul cu FBI

Intr-o miscare surprinzatoare pentru presa, Ministerul Justitiei din SUA a cerut instantei care judeca o cerere a FBI, pentru deblocarea unui iPhone, sa ii permita sa audieze pe 22 martie doi martori care ar putea-o ajuta sa demonstreze ca Apple trebuie sa fie obligata sa o ajute in misiunea sa.

Mai exact, Erik Neuenschwander este unul dintre angajatii Apple care va fi audiat in instanta, el fiind expertul Apple in criptografie si managerul diviziei de securitate informatica din cadrul Apple, deciziile celor din Cupertino de a nu ajuta FBI fiind influentate si de catre el.

Lisa Ollie este cea de-a doua persoana care va fi audiata in data de 22 martie de catre procurorii care sustin cazul guvernului SUA, iar in aceasta situatie vorbim despre managerul diviziei care are rolul de a analiza cererile autoritatilor de a primi date de la persoane anchetate in dosare penale aflate in cercetare.

Avocatii celor de la Apple sustin ca procurorii au cerut aceste audieri deoarece nu sunt convinsi ca argumentele legale sunt suficiente pentru a castiga disputa cu Apple in instanta, interogarea angajatilor Apple putand dezvalui informatii care le-ar sustine cauza in fata judecatorului.

Avand in vedere importanta acestui caz, ceea ce vor spune angajatii Apple va avea un impact majora asupra modului in care va evolua cazul in viitor si in care ar putea fi influentata legislatia americana, asa ca va fi interesant de vazut ce se va intampla marti, dupa conferinta pentru prezentarea iPhone SE.