Apple va oferi gratuit tablete iPad Pro marilor echipe de baseball din SUA

Urmand o strategie a celor de la Microsoft, compania Apple si Major League Baseball, un LPF pentru baseball, au incheiat un acord in urma caruia toate marile echipe de baseball din SUA vor primi gratuit tablete iPad Pro pe care le vor folosi pentru pregatirea meciurilor.

Echipele tehnice ale echipelor de baseball vor putea folosi tabletele iPad Pro si in timpul meciurilor pentru a discuta scheme de joc, a analiza schimbarile din teren si a vizualiza orice fel de date privind performantele jucatorilor, totul fiind facut in trecut pe carnetele de hartie

Microsoft ofera de mai bine de un an de zile tablete Microsoft Surface echipelor de fotbal american, iar din moment ce acolo Apple nu putea incheia un acord, compania s-a gandit sa se concentreze pe baseball-ul care are un numar foarte mare de fani in SUA.

Fiecare echipa va primi tablete iPad Pro cu o carcase ce au propriul branding, o aplicatie speciala fiind dezvoltata de catre Apple pentru ca toate echipele sa poata inregistra si vizualiza date despre performantele jucatorilor direct prin intermediul sau.

Teams will be able sift through performance stats from current and past seasons, weigh potential pitcher-hitter matchups, look at “spray charts” showing where a player is likely to hit a ball, even cue up videos of plays from previous games. We’re not just replacing binders with tablets, we’re actually helping them do things that weren’t possible before.

Separat de antrenori si echipele tehnice, jucatorii vor putea vizualiza chiar pe teren inregistrari ale performantelor lor, ori cele ale coechipierilor sau adversarilor, utilizarea unei tablete eliminand necesitatea de a vizita vestiarul pentru a vedea aceste informatii.

Avand in vedere popularitatea foarte mare a baseball-ului in SUA, prezenta tabletelor iPad Pro in mainile jucatorilor si a echipelor tehnice va genera o promovare masina a produsului in randul americanilor, iar de aici probabil vor creste si vanzarile pe masura.

MLB Dugout