Prima Pagina OS X macOS urmeaza sa fie noua denumire a OS X

macOS urmeaza sa fie noua denumire a OS X

Compania Apple a schimbat acum cativa ani denumirea sistemului de operare din iPhone iPad sau iPod Touch din iPhone OS in iOS, lansarea tabletei iPad fiind motivul pentru care a fost necesara la acea vreme o regandire a terminologiei utilizate.

Din acel punct foarte multa lume a inceput sa se intrebe cat va trece pana cand Apple va decide sa schimbe si denumirea sistemului de operare pentru Mac-uri din OS X in macOS, iar aceasta schimbare pare sa fie in curs de desfasurare, cel putin in cadrul Apple.

Conform unor linii de cod descoperite in interiorul codului sursa al OS X 10.11.4, inginerii Apple deja folosesc denumirea macOS pentru OS X-ul celor din Cupertino, schimbarea fiind una naturala deoareceĀ vorbim despre un sistem de operare pentru Mac-uri.

macOS este o denumire mult mai potrivita pentru sistemul de operare al Mac-urilor daca ne uitam la actualul nume al OS X 10.11.4 El Capitan, iar tot ce mai ramane de facut acum este ca Apple sa anunte oficial schimbarea intr-o conferinta.

Daca acest lucru se va intampla, atunci WWDC 2016 ce va fi organizat in iunie va fi locatia perfecta pentru a anumta schimbarea numelui sistemului de operare pentru Mac-uri, iar de acea data ne despart doar putin peste doua luni.

macOS cod sursa OS X

  • danb

    Dintotdeauna a fost macos… Mai exact mac os 7, mac os 8, mac os 9 si mai apoi mac os X. X ala inseamna 10…

  • Nu a fost vreodata macOS simplu, cum e iOS, tvOS. E o diferenta de “nuanta” intre denumiri.

  • danb

    Cand esti mactard… Esti si fudul… Baietas, cand eu foloseam ppc-uri, tu nu aveai habar de apple… A aparut iphone si brusc ai devenit cunoscator de mac… Mai usor cu pianul pe scari…

  • Pingback: MacOS – Apple confirma schimbarea numelui OS X | iDevice.ro()