Prima Pagina Noutati Poti apela un telefon care se afla intr-un cuptor de microunde?

Poti apela un telefon care se afla intr-un cuptor de microunde?

 Iata un experiment facut de o domnisoara, care cred ca se afla intr-un moment de maxima plictiseala. Dianna Cowern, si-a pus intrebare: putem suna pe cineva al carui telefon se afla intr-un cuptor cu microunde?

Cu siguranta, multi dintre noi s-ar gandi ca nu, la general vorbind, pentru ca semnalul nu ar putea ajunge la telefon, fiind blocat de ecranul format de undele propagate in interiorul cuptorului cu micrpunde. Mai curios decat atat, am putea sustine aceasta teorie bazandu-ne pe faptul ca toate cuptoarele cu microunde sunt etanse. Asa o fi?

Iata testul si explicatiile.

Asadar, da, doar unele cuptoare cu microunde sunt etanse, fapt care impiedica patrunderea semnalului emis de telefoanele mobile.

 • Alin

  Experimentu’ lu’ peste. Care e logica? Semnalul nu ar patrunde prin undele propagate de cuptor… Asta inseamna ca ar trebui sa fie in functiune cuptorul, ca sa propage unde, ceea ce ti-ar praji telefonul. Iar cu etanseitatea n-are nicio treaba unda radio, se propaga prin sticla usii cuptorului. Asa cum ti se propaga din antena prin carcasa telefonului, chiar si prin a celui ETANS, ala rezistent la apa. Wow! Ce mai experiment!!!

 • Mihai

  Logica e bună pt ăia ca florin Fortuna

 • terrymada

  Un alt experiment total inutil si previzibil inainte de a incepe chiar

 • Nicu

  Dar de idiotii aia care sparg telefoanele sau dau cu ciocanul in ele ce ziceti? Macar domnisoara incearca sa explice un fenomen fizic

 • tom’s iphone

  Dacă telefonul este iPhone, sigur, nu. Doar dacă este Samsung, vei reuși…

 • Mircea Radulescu

  Si eu care credeam ca il prajeste la microunde… intr-un nou test stupid…