Prima Pagina iPhone FBI poate debloca acum aproape orice iPhone sau iPod Touch

FBI poate debloca acum aproape orice iPhone sau iPod Touch

Zilele trecute v-am spus ca FBI a reusit sa deblocheze iPhone-ul care a fost preluat de la un terorist si pentru care se lupta cu Apple cerandu-i sa-l deblocheze, reusita lor avand drept efect si retragerea procesului intentat pentru a forta Apple sa ii ofere ajutorul.

Metoda folosita de catre FBI pentru deblocarea acestui iPhone nu este cunoscuta, insa ea pare sa functioneze nu doar pentru iPhone 5C, ci si pentru alte modele ale iPhone, dar si pentru unele modele ale iPod Touch pe care autoritatile le au in posesie in momentul de fata.

Conform unei publicatii americane, FBI a fost de acord sa ajute un procuror din statul Arkansas cu deblocarea unui iPhone si a unui iPod Touch care fac parte dintr-o ancheta penala a unui omor ce a avut loc in stat, iar ajutorul este surprinzator avand in vedere ca acum 2 saptamani FBI se plangea ca nu are tehnica necesara pentru a face acest lucru.

iPhone-ul din acest caz se afla in posesia autoritatilor inca din luna iulie a anului trecut, deci ruleaza cel mai probabil o versiune a iOS 8, insa FBI sustinea ca nu poate debloca nici macar aceasta versiune veche a sistemului de operare, insa lucrurile par sa se fi schimbat acum.

The FBI agreed Wednesday to help an Arkansas prosecutor unlock an iPhone and iPod belonging to two teenagers accused of killing a couple, just days after the federal agency announced it had gained access to an iPhone linked to the gunman in a mass shooting in California.

Din moment ce FBI a reusit sa isi deblocheze singura iPhone-urile pe care le are in posesie si ajuta alte ramuri ale aparatului legislativ in acelasi scop, este clar ca nu mai are nevoie de ajutorul Apple pentru a isi derula investigatiile.

 • Viorel Predatorul

  Ca răspuns, Apple ar trebui să facă iOSul (cu adevărat) mai greu de spart.

 • burlacu

  Apple le-a permis asta si sa nu va așteptați sa recunoască !

 • nodhack

  Exact

 • Viorel Predatorul

  Nu cred asta, pentru că ar da semnal că iOS nu este așa de impenetrabil precum au tot susținut. Ar fi avut câștig de imagine să fi spus că doar Apple poate accesa datele de pe iPhone, și că ei au deblocat iPhone-ul.

  Se pare că Apple vrea acum să știe care e metoda prin care au deblocat iPhone-ul. Doar așa ar putea și inginerii lor să vadă unde este breșa, că altfel…

 • flrazvan

  Si eu cred ca Apple le-a permis.

 • fb

  Nu mă intereseazaaaa

 • icetkk

  Sunt două lucruri important de menționat!
  1. FBI-ul poate sparge UNELE iPhone-uri, cu acces fizic la terminale. Dacă obțineau de la Apple masterkey iCloud, ar fi putut accesa date remote, fără acces la terminal. Îți umbla în ultimul back-up făcut.
  2. Are legătură cu UNELE iPhone-uri, căci nu toate pot fi sparte (în timp util). Depinde FOARTE MULT de parola omului. Dacă nu e PIN de 4-6 cifre, procedura poate dura extrem de mult poate spre infinit, în sensul că, de exemplu, parola “JaW65-f@bullET_23*972–/IR$$/–>yoRk” se poate sparge prin Brute Force în foarte mulți ani de încercări. În cazul ăsta, s-ar lăsa păgubași.

 • wasted

  Si eu sint deacord cu ice. Cred ca ei vroiau acces la codul sursa ca sa fi putut intra in telefon fara sa fi avut nevoie sa tina telefonul in mina.