FBI poate debloca acum aproape orice iPhone sau iPod Touch

Zilele trecute v-am spus ca FBI a reusit sa deblocheze iPhone-ul care a fost preluat de la un terorist si pentru care se lupta cu Apple cerandu-i sa-l deblocheze, reusita lor avand drept efect si retragerea procesului intentat pentru a forta Apple sa ii ofere ajutorul.

Metoda folosita de catre FBI pentru deblocarea acestui iPhone nu este cunoscuta, insa ea pare sa functioneze nu doar pentru iPhone 5C, ci si pentru alte modele ale iPhone, dar si pentru unele modele ale iPod Touch pe care autoritatile le au in posesie in momentul de fata.

Conform unei publicatii americane, FBI a fost de acord sa ajute un procuror din statul Arkansas cu deblocarea unui iPhone si a unui iPod Touch care fac parte dintr-o ancheta penala a unui omor ce a avut loc in stat, iar ajutorul este surprinzator avand in vedere ca acum 2 saptamani FBI se plangea ca nu are tehnica necesara pentru a face acest lucru.

iPhone-ul din acest caz se afla in posesia autoritatilor inca din luna iulie a anului trecut, deci ruleaza cel mai probabil o versiune a iOS 8, insa FBI sustinea ca nu poate debloca nici macar aceasta versiune veche a sistemului de operare, insa lucrurile par sa se fi schimbat acum.

The FBI agreed Wednesday to help an Arkansas prosecutor unlock an iPhone and iPod belonging to two teenagers accused of killing a couple, just days after the federal agency announced it had gained access to an iPhone linked to the gunman in a mass shooting in California.

Din moment ce FBI a reusit sa isi deblocheze singura iPhone-urile pe care le are in posesie si ajuta alte ramuri ale aparatului legislativ in acelasi scop, este clar ca nu mai are nevoie de ajutorul Apple pentru a isi derula investigatiile.