Facebook – 5 trucuri care cresc autonomia iPhone cand folosesti aplicatia

Aplicatia Facebook este un foarte mare consumator de energie al iDevice-urilor noastre si asta nu doar pentru ca o folosim foarte des, ci si pentru ca anumite functii ale sale nu ne sunt chiar atat de utile, insa sunt rulate automat de catre aplicatie si consuma energie.

Foarte multa lume se plange in mod constant de faptul ca aplicatia Facebook consuma prea repede energia bateriei iDevice-urilor, iar pentru aceasta problema exista cateva solutii care va vor oferi posibilitatea de a obtine mai mult timp de utilizare pentru terminalele voastre.

Combinand recomandarile de mai jos veti putea creste cu pana la 30% autonomia bateriei iDevice-urilor in timpul utilizarii Facebook, asa ca alegeti cu grija ceea ce va este util si ceea ce nu va este util.

Dezactivati redarea automata a clipurilor video

Cei de la Facebook incearca sa concureze cu YouTube pe piata de video sharing, asa ca au implementat in aplicatia Facebook optiunea de redare automata a clipurilor video ce apar in news feed, aceasta functie consumand foarte multa energie a bateriei, insa ea poate fi dezactivata.

  1. Deschideti aplicatia Facebook.
  2. Accesati meniul More din partea dreapta jos a interfetei.
  3. Faceti scroll in jos si accesati sectiunea Settings.
  4. Accesati sectiunea Videos and Photos.
  5. Accesati sectiunea Autoplay.
  6. Apasati pe intrarea Never autoplay video si reveniti la meniul principal al aplicatiei.

Dezactivarea localizarii GPS si actualizarilor in fundal, Background App Refresh

Aplicatia Facebook are de cativa ani implementate functii ce au nevoie de localizare GPS, insa majoritatea dintre ele nu sunt disponibile in Romania. Separat de acestea, daca nu afisati locatia voastra cand scrieti un status sau publicati o poza, atunci puteti dezactiva localizarea ce este facuta in mod constant si consuma multa energie.

In aceeasi masura, daca nu doriti ca aplicatia Facebook sa verifice in mod constant noutatile disponibile pentru voi cand nu aveti aplicatia deschisa in ecranul principal, atunci puteti dezactiva actualizarile in fundal, Background App Refresh.

  1. Accesati Settings > Facebook > Settings, Configurari > Facebook > Settings.
  2. Aici setati optiunea Location Services la valoarea Never si debifati Background App Refresh.

Dezactivati anumite notificari

Facebook trimite foarte multe notificari in mod constant si daca pe unele dintre ele nu doriti sa le mai primiti, atunci vizitati meniul mentionat la pasul anterior si selectati de acolo ce notificari doriti sa fie trimise catre terminalele voastre de catre aplicatie.

Inchideti aplicatia din background

Desi teoretic aplicatia Facebook ar trebui sa isi suspende activitate cand o inchidem din primul ecran si ea ramane deschisa in background, din pacate s-a dovedit in foarte multe cazuri ca ea continua sa faca diverse task-uri fara ca noi sa stim.

Cei de la Facebook au spus intotdeauna ca problemele sunt rare, insa din pacate singura metoda de a le evita este inchiderea completa a aplicatiei din background cand nu o folositi.

Folositi website-ul Facebook din Safari

Accesarea website-ului Facebook in locul folosirii aplicatiei din App Store poate aduce o imbunatatire majora a performantelor terminalelor noastre, insa pentru a face acest lucru trebuie sa va lipsiti de anumite functii, beneficiul fiind cresterea substantiala autonomiei bateriei.