Iata cat castiga Apple din vanzarea iPhone SE

iPhone SE poate fi cumparat in momentul de fata din magazinele Apple si multe magazine ale partenerilor celor din Cupertino, iar cu un pret de vanzare de 399 de dolari in SUA, multa lume se intreaba cati bani poate castiga compania Apple din vanzarea acestui smartphone.

O prima analiza, facuta de catre analisti ce monitorizeaza pietele globale in care se vand componente pentru terminale mobile, sugereaza faptul ca toate componentele iPhone SE ar avea un cost total de 260 de dolari, cu 139 de dolari mai mic decat pretul de vanzare.

Asamblarea iPhone SE ar costa cu aproximativ 22% mai putin decat asamblarea iPhone 6S, insa diferenta dintre preturile celor doua smartphone-uri este de 350 de dolari, iar compania Apple ramane cu doar 35% din pretul de vanzare al smartphone-ului sau, o marja neobisnuit de mica pentru cei din Cupertino.

Chiar si cu o negociere noua de preturi pentru componentele cumparate initial pentru iPhone 6S, compania Apple obtine un profit mic din vanzarea terminalelor iPhone SE, insa partea buna pentru ea este ca in aceasta suma costurile aferente acoperirii cercetarii si dezvoltarii sunt mici pentru ca vorbim despre un produs vechi ce a fost actualizat.

Apple’s bill of materials is probably about $260, RBC Capital Markets analyst Amit Daryanani argued in a memo obtained by AppleInsider. Given an entry retail cost of $399, that would indicate a profit margin of roughly 35 percent, lower than the mid-40s estimated for the iPhone 6s or the now-defunct 5s.

Desigur ca toate aceste calcule au in vedere pretul de vanzare al iPhone SE din SUA, insa in alte zone de pe planeta smartphone-ul costa si cu mult peste 500 de dolari, deci exista o compensare pentru oferirea unui pret mic pentru americani.