Prima Pagina iPhone Productia iPhone SE costa doar 160 de dolari

Productia iPhone SE costa doar 160 de dolari

Pentru a produce iPhone SE, compania Apple cheltuie 160 de dolari pe componente si asamblarea lor, cei din Cupertino avand costuri mult mai mici decat cele estimate in cursul saptamanii trecute cand analistii sustineau ca in realitate Apple plateste 260 de dolari pentru a produce noul terminal.

Pretul de productie este estimat pentru versiunea de 16 GB a iPhone SE, iar ea vine in urma dezasamblarii noului smartphone cu ecran de 4 inch, deci ar trebui sa fie cat se poate de exacta in comparatie cu ceea ce ni s-a oferit saptamana trecuta de catre analisti.

In cazul iPhone SE 64 GB costul de productie se ridica la 170 de dolari, deci cu 10 dolari mai mult decat in cazul iPhone SE 16 GB, asta desi compania Apple cere cu 100 de dolari mai mult pentru aceste doua modele in magazinele sale si cele ale partenerilor.

Dintre toate componentele existente in iPhone SE, analistii au estimat doar costul chip-urilor Qualcomm la 15 dolari si pe cel al chip-ului A9 la 22 de dolari, insa ecranul ar trebui sa fie cel mai scump dintre toate, cu un cost de productie de peste 30 de dolari la furnizorii companiei.

The potential profit margin on the 16-gig phone is lower than it is on the 64-gig version. Apple is selling the phone with the higher storage for $100 more but only about $10 in additional cost.

Practic pentru iPhone SE 16 GB compania Apple ramane cu 239 de dolari dupa vanzare, cifra crescand la 339 de dolari, dar aici vorbim doar despre preturile din SUA deoarece in alte zone de pe glob Apple castiga mult mai mult din fiecare vanzare a iPhone SE.

 • Eu.G

  Eu cand am zis la articolul precedent ca nu are cum sa coste 260$…tovarasul Apple4Ever…troll de meserie comenta aiurea ca zic eu tampenii.

 • Srb Srb

  iar minti?

 • disqus_DPH51pchVl

  Hai sa-i cumparam un iPhone SE sa se bucure si saracul asta.
  Poate ii mai scade din imensul complex de inferioritate de care sufera.

 • Srb Srb

  ma bag

 • disqus_DPH51pchVl

  Oricum, problema lui cea mai mare e ca o are mica. D-aia e asa de agresiv.
  Din pacate aici nu-l putem ajuta.

 • Srb Srb

  sunt tratamente, poate nu are pielita rupta. de acolo ar mai castiga 1-2 cm. il bagam intr-o camera cu o papusa gonflabila stramta si i se rupe

 • disqus_DPH51pchVl

  Imi place ca-mi da replici prin clonele lui.

 • Srb Srb

  pai ce ai primit replica de la cineva in ultimul timp?

 • George 89

  E amuzant sa vezi trolii Apple ca vesnicul Srb , discul sau AppleForever troland fanteziile lor aici pe site , nu de alta , dar mai trece timpul