iPhone SE si restul iPhone-urilor ar putea avea vanzari dezamagitoare in 2016

O publicatie americana ne spunea saptamana trecuta ca iPhone SE a inregistrat 3.4 milioane de precomenzi doar in China, insa un analist sustine astazi ca acest lucru ar fi fals si ca vanzarile noului smartphone ar fi cu mult sub asteptarile celor din Cupertino pentru primul weekend de vanzari.

Apple nu a anuntat astazi cifre privind vanzarile iPhone SE in primul weekend si acest lucru este surprinzator avand in vedere ca in trecut se lauda foarte repede cu realizarile sale, deci estimarile analistului ar putea fi destul de aproape de realitate in aceasta situatie.

Mai mult decat atat, o companie americana numita Localytics ii sustine estimarile cu raportarea faptului ca iPhone SE reprezinta doar 0.1% dintre iPhone-urile active in momentul de fata, cifra fiind infima, dar de asteptat pentru un terminal care nu atrage chiar atat de multa lume.

Apple a lansat iPhone SE intr-o tentativa de a atrage mai multi consumatori interesati de smartphone-uri cu ecrane de 4 inch sau similare, insa in baza primelor estimari privind vanzarile, se pare ca strategia sa nu este una chiar atat de potrivita pentru ce-si doreste piata.

Although there exists a market survey that indicates iPhone SE preorders top 3.4mn units in China, we couldn’t find more evidence to support this. However, judging by the delivery time for iPhone SE preorders, we believe initial demand for the iPhone SE following the announcement has been significantly lower than that of past new models.

Mai mult decat atat, analistul asiatic Ming-Chi Kuo sustine ca vanzarile de iPhone-uri vor scadea sub 200 de milioane de unitati in 2016, iar asta pentru ca iPhone 7 si iPhone 7 Plus nu vor convinge foarte multi utilizatori sa le cumpere, asa cum s-a intamplat cu predecesoarele lor.

El spune ca iPhone 7 si iPhone 7 Plus vor avea acelasi design precum predecesorele lor, iar noutatile nu vor fi foarte convingatoare, asa ca Apple ar urma sa aiba probleme serioase cu vanzarile si de aici incolo ramane de vazut ce vor face cei din Cupertino.

Ming-Chi Kuo a avut in general dreptate cand a facut estimari cu privire la evolutia Apple si cel mai probabil are dreptate inclusiv acum.

iPhone active global