Cota de piata a iPhone a scazut in zone importante de pe glob

iPhone-urile n-au avut un sfarsit de an 2015 sau un inceput de an 2016 foarte bune, cei de la Kantar afirmand ca iOS-ul companiei Apple a inregistrat scaderi ale cotelor de piata din zone importante de pe glob, iar cei din Cupertino au pregatit investitorii pentru acest lucru.

Conform Kantar, cota de piata a iPhone a scazut cu 0.5% in SUA fata de perioada decembrie – martie 2015, scaderea fiind de 3.2% in China si de 1.8% in cele mai importante 5 tari din Europa, Australia si Japonia inregistrand cresteri de 0.3% si respectiv 0.4%.

In contrast, cota de piata a Android a crescut in toate zonele geografice monitorizate, Europa de Vest fiind regiunea in care smartphone-urile cu acest sistem de operare s-au vandut cel mai bine in aceasta perioada, iOS, Windows Phone si Blackberry fiind principalii pierzatori.

Fara a se oferi cifre privind vanzarile in fiecare regiune in parte, aceste statistici ne spun ca smartphone-urile Android devin din ce in ce mai atractive, mai ales ca monitorizarea acopera si luna decembrie cand s-au cumparat multe terminale pentru Craciun.

For the first time since August 2014, iOS share did not grow in urban China in the 3 months ending February. OS declined 3.2 percentage points between February 2015 and February 2016. Huawei was able to recapture the top spot on the Smartphone brand leader board, capturing 24.4% of Smartphones sold in urban China, just ahead of Apple’s 22.2%.

Apple isi pune bazele in iPhone SE si popularitatea produsului in pietele aflate in curs de dezvoltare, insa spre deosebire de SUA unde terminalul se vinde cu 400 de dolari, in acele regiuni pretul este mai mare chiar si de 500 de euro, asa ca terminalul nu mai este atat de ieftin.

Acum vedem pentru prima oara cat de mare este problema celor de la Apple si ne putem astepta ca la sfarsitul acestei luni cei din Cupertino sa anunte o scadere substantiala a vanzarilor de iPhone-uri pentru T1 2016.

cota piata iPhone