Multiple companii se lupta sa obtina contracte pentru fabricarea de ecrane OLED pentru Apple

Lupta pentru a obtine contacte pentru fabricarea de ecrane OLED dedicate viitoarelor terminale iPhone se intensifica, multiple companii asiatice incercand sa obtina semnatura Apple si promisiunea unor incasari de miliarde de dolari in urmatorii ani.

Foxconn a cumparat recent compania Sharp si va investi in trei linii de productie pentru ecrane AMOLED, ele urmand a fi capabile sa livreze 9.5 milioane de panouri de 5.5 inch lunar catre Apple sau orice alte companii dornice sa beneficieze de componente.

Achizitia Sharp a avut in principal la baza faptul ca Foxconn va castiga bani suplimentari de la Apple prin productia de ecrane AMOLED, insa si cei de la Samsung incearca sa scoata mai multi bani din conturile Apple pentru furnizarea aceluiasi tip de componenta.

Cei de la Samsung isi vor creste productia de ecrane AMOLED anul acesta, iar cererea totala pentru asemenea tipuri de ecrane va creste de la 3.45 milioane de unitati lunar in 2016 la 10.24 milioane de unitati lunar pana in 2020, adoptarea ecranelor in iPhone urmand a fi principalul motor de crestere.

Following Samsung Electronics’ adoption of AMOLED panels for smartphones, Apple and other vendors will do so for mid-range and high-end smartphone models. Global shipments of smartphone-use AMOLED panels will increase from 3.45 million units in 2016 to 10.24 million units in 2020 and further to 13.57 million units in 2025.

Separat de Samsung si Sharp, cei de la LG Display sunt deasemenea interesati sa obtina contracte de la Apple pentru fabricarea de ecrane AMOLED, cei din Cupertino avand cel mai probabil nevoie de multipli furnizori pentru a-si acoperi cererea.

Conform celor mai recente zvonuri, iPhone 7S va avea ecran OLED si va fi primul terminal iPhone cu un asemenea ecran, asta deoarece Apple foloseste deja ecrane de acest tip in Apple Watch-ul lansat in 2014.