Prima Pagina Digi Mobil RCS & RDS extinde acoperirea 3G in inca 57 de localitati

RCS & RDS extinde acoperirea 3G in inca 57 de localitati

In cursul zilei de ieri RCS & RDS a anuntat ca Digi Mobil ofera acoperire 3G in inca 57 de localitati din Romania, frecventa de 900 MHz fiind folosita pentru le oferi clientilor posibilitatea de a efectua apeluri telefonice si de a naviga pe internet.

Aceasta extindere a acoperirii 3G a fost obligatorie pentru cei de la Digi Mobil dupa castigarea in 2012 a unei licente pentru spectrul de 800 si 900 MHz, iar ieri a fost anuntata oficial finalizarea investitiei facute pentru a imbunatati calitatea serviciilor oferite pentru clientii Digi Mobil.

Desigur ca Digi Mobil nu ofera detalii cu privire la cele 57 de localitati in care exista acum acoperire 3G, asa ca daca locuiti intr-o zona care nu avea o asemenea acoperire din partea operatorului si acum are, atunci ea este inclusa in lista despre care vorbim astazi.

Mai multe detalii aveti in comunicatul de presa de mai jos.

RCS & RDS finalizeaza acoperirea celor 57 de localitati “albe” prevazute la licitatia pentru atribuirea licentei in spectrul de 900 Mhz, organizata de catre ANCOM in 2012

RCS & RDS anunta ca in data de 05 aprilie 2016 a finalizat acoperirea cu servicii de comunicatii mobile a tuturor celor 57 de localitati din mediul rural potrivit licentei aferente spectrului de 900 MHz. 

Utilizatorii serviciului Digi Mobil din cele 57 de localitati beneficiaza acum de acoperire 3G datorita investitiilor pe care compania le-a facut in acoperirea retelei 3G, prin tehnologiile din familia HSPA.

In urma procedurii din anul 2012 prin care au fost atribuite licente in spectrul 800 si 900 Mhz, ANCOM a stabilit in sarcina operatorilor obligatia de a acoperi, pana la data de 5 aprilie 2016, cu servicii de comunicatii mobile in banda larga un numar de localitati “albe”, localitati fara acoperire.

RCS & RDS investeste in dezvoltarea retelelor 3G si 4G pentru a acoperi cat mai multe localitati, astfel incat sa beneficieze de serviciile Digi Mobil cat mai multi utilizatori, urmand ca, pana in 2019, reteaua proprie 3G sa acopere 98% din populatie. In acelasi timp, compania se implica activ in dezvoltarea telecomunicatiilor din Romania, fiind un sustinator al progresului si inovatiei tehnologice care sa fie si accesibile tuturor categoriilor de consumatori.

 • tavix

  Rds praf si pulbere e mult spus

 • KTA

  @tavix: tu esti ” da la tara, da la tara” mai baietuleee.
  Cred ca tu esti mai mult bere decat pul❗️😜

 • amfetamin

  Au imbunatatit acoperirea 3G?? Cat de tare e asta!!! Bate acus 5G-ul la usa,si ei o ard cu 3G-ul,bine ca nu s-au apucat sa imbunatateasca Wireless Acces Protocol sau General Pocket Radio Services.

 • Adrian F

  Au eliminat si 2g’ul acum nu mai ai posibilitatea sa îți setezi digi mobil r (de la vodafone) setezi rețeaua lor 3G

 • tavix

  KTA defineste tu ” de la tara ” baietule, adu argumente ca Rds nu este decat o retea infecta fara semnal si fara nimic din cea ce promite – istetule de oras ( scuze zone pt of toppic)

 • KTA

  Daca tu locuisti in x vagauna si nu ai semnal de la Digi asta nu inseamna ca e retea infecta.

 • KTA

  Nu cred cs esti unic utilizator de telefonie mobila. Ai la dispozitie OTV,cat despre definitie ghilimelele sunt definitia, dar nu te ai prins😜👏