Apple are probleme juridice din cauza functiei Split View a iPad

Anul trecut compania Apple a implementat in iOS 9 un sistem numit Split View, el oferind posibilitatea de a vizualiza doua aplicatii in acelasi ecran al tabletei, lucru care era imposibil pana in acel moment, foarte multi utilizatori apreciind integrarea sa in produsul celor din Cupertino.

Desi Split View a fost primit foarte bine de catre posesorii de tablete iPad, o instanta din India a dat o hotarare judecatoreasca prin care obliga Apple sa nu mai foloseasca termenul Split View in tara pentru a descrie functia disponibila pentru tabletele sale vandute local.

Conform acestei hotarari, o companie locala are protejata cu un brevet de marca denumirea SplitView, iar ea probabil cauta compensatii banesti de la Apple pentru a-i permite sa foloseasca termenul, cei din Cupertino facand deocamdata apel impotriva acestei hotarari.

Vyooh este denumirea companiei care detine marca SplitView, ea fiind unul dintre partenerii Microsoft din India, ea dezvoltand un software similar cu un deceniu in urma, cei de la Apple folosind fara drept termenul, iar acum vor trebui cel mai probabil sa plateasca pentru asta.

Vyooh, a vendor for Microsoft, has claimed that it developed a similar software a decade ago in 2006 […] Vyooh LLP and its promoter Rohit Singh had approached the court, alleging that they have developed the software programme which sold under the trademark ‘SplitView’.

Indiferent care va fi decizia instantei in final, functia implementata in iPad nu va disparea, chiar daca Apple va fi nevoita sa gaseasca alta denumire pentru ea in India.