Blackberry confirma lansarea a inca 2 smartphone-uri Android

Blackberry Priv, primul smartphone Android lansat de catre compania canadiana, s-a dovedit a avea succes destul de mare pe piata, asa ca Blackberry a luat decizia de a mai produce inca doua noi smartphone-uri care vor functiona in baza sistemului de operare al celor de la Google.

John Chen, CEO al Blackberry, a confirmat pentru presa straina faptul ca inca doua noi smartphone-uri Android vor fi lansate de catre compania Blackberry in cursul acestui an, dar si ca ele vor fi mai ieftine decat Blackberry Priv-ul lansat anul trecut pe pietele globale.

Chen a recunoscut faptul ca pretul de 700 de dolari perceput de catre compania sa pentru Blackberry Priv este mult prea mare pentru concurenta care exista pe piata in momentul de fata, astfel ca viitoarele terminale vor avea preturi mai mici pentru a fi mai competitive.

Unul dintre cele doua noi smartphone-uri Android va avea tastatura fizica, in timp ce al doilea va avea touchscreen, iar preturile preconizate pentru vanzare variaza intre 300 de dolari si 400 de dolari, deci nu vom vorbi despre specificatii de top pentru ele in baza acestor preturi mici.

The fact that we came out with a high end phone [as our first Android device] was probably not as wise as it should have been. A lot of enterprise customers have said to us, ‘I want to buy your phone but $700 is a little too steep for me. I’m more interested in a $400 device’. We’re the only people who really secure Android, taking the security features of BlackBerry that everyone knows us for and make it more reachable for the market.

Avand in vedere esecul numit Blackberry Priv, exista sansa ca aceste doua noi smartphone-uri pregatite de catre canadieni sa fie ultimele, daca soarta lor v afi similara.