Google ar putea cumpara Yahoo

Google este interesata sa achizitioneze Yahoo! si Yahoo! Japonia, compania Verizon fiind deasemenea in discutii pentru a face o oferta in viitorul apropiat, astfel ca probabil vom asista la o lupta care va creste valoarea Yahoo! pe pietele globale.

Verizon a fost si in trecut interesata sa cumpere Yahoo!, insa pana in prezent nu s-a concretizat o oferta pentru compania americana, dar recentele probleme financiare pe care ea le-a avut au motivat atat Verizon cat si Google sa ia serios in calcul o posibila achizitie.

Separat de Yahoo!, ambele companii ar fi interesate si de divizia Japoneza a Yahoo!, aceasta din urma avand o capitalizare bursiera de aproximativ 8.5 miliarde de dolari, deci vorbim despre sume foarte mari pentru cumpararea ambelor companii.

Pentru Google achizitionarea Yahoo! ar reprezenta eliminarea unui concurent important pe pietele de advertising si cautari online, iar miliardele de dolari cheltuite vor fi cel mai probabil amortizate prin clientii castigati in urma afacerii.

Verizon Communications Inc. plans to make a first-round bid for Yahoo Inc.’s Web business next week, and is willing to acquire the company’s Yahoo Japan Corp. stake. Google, the main division of Alphabet Inc., is also considering bidding for Yahoo’s core business.

In cazul in care Yahoo! nu va fi vaduta in intregime catre o alta companie, actionarii sai iau in calcul vanzarea diviziilor catre diverse companii, iar aceasta alternativa ar avea cel mai probabil succes mai mare deoarece vorbim despre sume mai mici care ar trebui platite.

Daca Yahoo! ar fi cumparata de catre Google, cei din Mountain View si-ar consolida serios pozitia pe piata de publicitate online si cautari pe internet, iar Microsoft ar ramane fara alternative serioase pentru a putea concura cu ea.