Ikea VR Experience – Aplicatia de realitate virtuala pentru decorarea bucatariei

Compania Ikea a lansat in cursul saptamanii trecut o aplicatie pilot ce combina intr-un mod atractiv realitatea virtuala cu placerea oamenilor de a decora spatii, in acest caz bucatarii.

Utilizatorul este transportat intr-o bucatarie virtuala utilata si decorata dar odata ajuns acolo poti schimba culorile sertarelor si ale dulapurilor. La fel, poti schimba si unghiul din care privesti mobila astfel incat sa poti vedea cum experimenteaza un copil bucataria.

Intalnim o serie de instrumente de design 3D foarte complexe, insa scopul principal al companiei in lansarea acestei aplicatii ramane acela de a le solicita feedback utilizatorilor si asta pentru ca domeniul VR este inca la inceput.

aplicatie pilot ikea VR experience

Reprezentantii Ikea sunt optimisti si sunt ferm convinsi ca VR-ul reprezinta un potential colosal pentru experienta clientilor Ikea si sunt si mai motivati sa imbogateasca aplicatia cu o sumedenie de functii noi in update-urile urmatoare.

Ikea VR Experience este disponibila momentan gratuit pentru HTC Vive si poate fi descarcata de pe platforma de gaming Steam.