Prima Pagina RCS & RDS Tribunalul Bucuresti a amendat RCS & RDS pentru clauzele abuzive din contracte

Tribunalul Bucuresti a amendat RCS & RDS pentru clauzele abuzive din contracte

Printr-o hotarare pronuntata in fond, tribunalul Bucuresti a amendat compania RCS & RDS cu suma de 1000 LEI pentru unele clauze abuzive introduse in contractele incheiate de catre clientii care i-au contractat serviciile, obligand in acelasi timp compania sa elimine respectivele clauze din toate contractele existente si viitoare.

Clauzele abuzive au fost constatate de catre ANPC printr-un proces verbal cu numarul 0687073 ce a fost incheiat la data de 19.06.2015, iar cei de la RCS & RDS l-au atacat in instanta, aceasta din urma dand castig de cauza agentiei guvernamentale si luand o hotarare, probabil, corecta.

In motivarea hotararii judecatoresti nu se specifica si clauzele abuzive care sunt introduse in contractele dintre RCS & RDS si clienti, insa probabil cei de la ANPC vor oferi detalii cu privire la ele printr-un comunicat de presa in care se vor lauda cu realizarea de astazi.

De-a lungul anilor au existat numeroase persoane care s-au plans din cauza clauzelor abuzive care exista in contractele celor de la RCS & RDS, insa acum o instanta a confirmat existenta lor si a sanctionat compania, suma impusa fiind mica, din pacate.

Admite cererea. Menţine dispoziţiile consemnate în proc-verb. de constatare a contrav. nr. 0687073/19.06.2015 ca fiind temeinice şi legale şi, în consecinţă, constată caracterul abuziv al clauzelor obiect a proc-verb. amintit şi, implicit caracterul contravenţional al faptei de inserare a clauzelor abuzive inserate în contractele încheiate cu clienţii, respectiv contravenţia pâr. RCS-RDS, prev. de art. 13 (1) coroborat cu art. 1 alin. (3) din Lg. 193/2000. Dispune obligarea pâr. RCS-RDS la modificarea clauzelor constatate ca fiind abuzive şi la eliminarea din Actul Adiţional a acestor clauze conform proc-verb nr. 0687073/19.06.2015 pt. toate contractele în executare, conf. art. 13. Potrivit art. 16 L 193/2000 dispune sancţionarea pâr. cu amendă în cuantum de 1.000 lei. Cu apel conf. art. 14 L 193/2000. Pronunţată în şedinţă publică, azi 21.03.2016.

 • terrymada

  Nu se pot lauda inca pt ca hotararea tribunalului nu e definitiva. Poate fi atacata.

 • mywrc

  1000 lei ? pe bune ? eu am luat amenda 920 RON pentru viteza … :-))

 • Dabija

  :))))))

 • tfcdb

  1000 de lei pt RDS e ca si cum mi-ai cere mie 10 bani😂😂😂

 • Srb Srb

  Rds este o companie mai mare ca Apple, si este amendata cu suma aceasta? pai cumva este foarte motivanta sa continue marsul clauzelor abuzive

 • KTA

  important este sa stim care sunt acele clauze abuzive.
  Eu inca nu am fost “abuzat” de RDS-RCS,dar de mununatii OTV nuse spune nimic.Si ei au contracte pe 3-4 pagini de nici cu lupa nu vezi ce semnezi.
  Cred ca totul ar trebui sa fie pe o singura fila A4 cu caractere de 16 si punct.

 • grune

  rds companie mai mare ca apple :))))?

 • terrymada

  Cititi codul consumatorului si legea 193/2000

 • terrymada

  Si mai ales anexa la legea 193 cu lista cuprinzand clauzele considerate a fi abuzive.