iPhone SE – multi utilizatori raporteaza probleme cu apelurile telefonice

Desi nici macar nu are doua saptamani de cand a fost lansat oficial, iPhone SE ajunge deja in atentia presei globale cu o problema care nu ar trebui sa existe pentru un produs de acest gen, ea afectand un numar foarte mare de utilizatori din diverse tari.

Mai exact, utilizatorii sustin ca iPhone SE are probleme cu apelurile telefonice initiate sau acceptate atunci cand o pereche de casti bluetooth sunt conectate la el, sau daca dispozitivul este conectat la sistemul Bluetooth al unei masini.

Utilizatorii raporteaza faptul ca apelurile telefonice sunt distorsionate, sau ca sunetul interlocutorului dispare chiar in mijlocul convorbirii, majoritatea celor care fac aceste afirmatii sustinand ca terminalele iPhone folosite anterior nu aveau aceste probleme de functionare.

Desi redarea de continut multimedia prin Bluetooth functiona fara probleme, in cazul apelurilor telefonice experienta era groaznica si asta fara vreo explicatie clara cu privire la natura problemei, compania Apple evitand sa ofere raspunsuri.

I actually had to return my SE back to Verizon because my Bluetooth calls reception quality was terrible. Playing music or YouTube videos through the Bluetooth was excellent but when it came to phone calls, the sound was constantly cutting in and out and sounded “scratchy” and distorted.  I have been working with a high level support person who has assured me he is working directly with engineering. Apple has very much become engaged in this issue.

Problemele afecteaza marea majoritate sau chiar toate terminalele iPhone SE care ruleaza iOS 9.3.x, iar iOS 9.3.2 beta 1 nu pare sa rezolve problema, inginerii companiei Apple fiind totusi constienti de existenta ei, deci o rezolvare este in curs de implementare in iOS.

Desi problema are prioritate la rezolvare in cadrul Apple, pana cand ea va fi lansata utilizatorii raman cu terminale iPhone pe care nu le pot utiliza cu accesorii Bluetooth sau cu masini pentru a vorbi la telefon, iar asa vedem din nou cat de bine se pricepe Apple sa strice functia de baza a unui telefon mobil.